Greșeli de machiaj pe care să le eviți la birou

Există anumite greșeli de machiaj foarte comune, dar care trebuie evitate cu orice preț mai ales la birou. Aici trebuie să arăți întotdeauna profi, iar angajatorii sau clienții nu te vor lua în serios dacă vei arăta neîngrijită sau fardată nepotrivit.

Greșeli de machiaj pe care să le eviți la birou

Aplici machiajul în lumina nepotrivităMachiajul trebuie aplicat într-o lumină identică sau asemănătoare cu cea unde vei petrece ziua. Dacă la birou ai lumină naturală, machiajul nu va arăta bine dacă este aplicat la lumină artificială. E ca atunci când ieși în club: pentru că acolo e mai întuneric, te fardezi mai intens, pentru ca machiajul să se observe. În cazul lumină artificială vs lumină naturală, colegii îți vor observa mai ușor imperfecțiunile – atât pe cele ale pielii, cât și pe cele ale machiajului.

Îți faci „sprâncene de Instagram”

Sprâncenele trebuie să ne încadreze frumos privirea, dar nu exagera cu stilizatul acestora. Alege întotdeauna nuanța potrivită și ai grijă să păstrezi un aspect natural.

Citește și: Greșelile care distrug produsele de machiaj 

Folosești sclipici

Știm că sclipiciul este la modă și arăți atât de drăguț după ce îl aplici, dar el nu își are locul la birou. Toată lumea va crede că te-ai întors prea târziu din club și nu ai mai avut timp să te speli pe față! Folosește în schimb un iluminator de calitate, dar nu exagera atunci când îl aplici.

Retușezi întruna machiajul

Cel puțin nu de față cu toată lumea. Vei da impresia că ești superficială, narcisistă sau plină de complexe. În plus, dacă machiajul este aplicat corect nici nu ar trebui să ai nevoie de atâtea retușuri!

Te machiezi la birou

Chiar mai rău decât să retușezi machiajul! Dacă te-ai grăbit dimineață și nu ai avut timp să te fardezi, aplică rapid un BB cream și mascara în oglinda din toaletă, dar atât.

Citește și: Machiaj la job: cum te poate ajuta rujul să avansezi 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.