Greseli de frumusete pe care le faci la dus

Nu cureţi destul de des buretele de duş şi prosoapele

Din păcate, atât buretele de duş, cât şi prosoapele cu care te ştergi sunt pline de bacterii. Este recomandat să foloseşti acelaşi prosop doar de 3-4 ori, apoi să îl pui la spălat, iar pentru a te asigura că este chiar curat, spală-l în apă cât mai fierbinte. Cât despre buretele de baie, spală-l bine o dată la trei săptămâni. Pentru a fi sigură că îl cureţi cum trebuie, pune-l la maşina de spălat atunci când speli rufele.

Foloseşti exfoliant zilnic

Este important să ne exfoliem pielea, însă niciodată nu trebuie să exagerezi. Dacă faci acest lucru zilnic, pielea ta va produce mai mult sebum, deci va „prinde” mai multă mizerie şi bacterii. Este recomandat să foloseşti un scrub o dată la câteva zile sau chiar săptămânal.

Îţi speli părul fără să îl piepteni înainte

Oricât de delicat crezi că îţi speli părul, şansele ca 1-10-100 de fire să se rupă sunt foarte mari. În plus, dacă nu este bine descurcat, îl vei încurca şi mai mult, iar după ce îl usuci îţi va fi foarte greu să îl descurci. Din aceste motive, ar trebui să îţi piepteni bine părul înainte să intri în duş. COSMO tip: Dacă părul tău se încurcă repede, în special după ce îl speli, foloseşte un pieptene cu dinţi rari la duş, dar numai după ce ai aplicat balsam pe păr.

Te speli pe dinţi în timp ce faci duş

Poate crezi că în felul acesta economiseşti timp, dar de fapt nu acorzi suficientă atenţie dinţilor atunci când îi speli. Doctorii stomatologi recomandă spălarea dinţilor cel puţin 2-3 minute. Pentru mai multe detalii, citeşte acest articol.

Foloseşti apă fierbinte

Chiar dacă este frig afară şi un duş fierbinte te-ar face să te simţi mai bine, apa prea fierbinte la duş nu este deloc recomandată. Aceasta poate agrava numeroase afecţiuni ale pielii precum exemele sau pielea uscată.

Te freci prea dur cu prosopul

Niciodată, dar niciodată nu îţi freca părul cu prosopul! În felul acesta strici foliculii, iar părul tău va deveni deteriorat şi se va rupe mult mai uşor. În plus, poate agrava afecţiuni ale pielii capului precum mâncărimea sau scalpul uscat. Fă-ţi un turban din prosop şi stai aşa câteva minute, apoi desfă-l şi tamponează uşor părul.

Tu faci aceste greşeli?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.