Greseli de frumusete pe care le faci in preajma iubitului

Când locuiești împreună cu iubitul, te simţi în largul tău şi ajungi să… faci următoarele greșeli de frumusețe. 

Într-o relaţie, cuplurile încep să se dezvăluie (la propriu şi la figurat) din ce în ce mai mult unul în faţa celuilalt. Adică nu e vorba numai de expunerea sentimentelor, ci şi a tabieturilor, sau a ritualurilor cotidiene – incluzând cele de igienă şi de înfrumuseţare. După ce te obişnuieşti cu iubitul tău cât mai mult prin preajmă, intervine rutina – asta e aproape inevitabil. Mai uiţi să te dai cu parfum, legi părul cu elastice maro în loc de eşarfe şic, înlocuieşti rujul de un roşu incitant cu un balsam de buze incolor. Ba intimitatea merge până la a vă tăia reciproc unghiile de la picioare.

Nu mai face aceste greseli in timpul sexului

Acuma, e natural să fii degajată… până la un punct. Antropologii spun că în multe cupluri partenerii vor să fie ca nişte cărţi deschise, dar uită că un element de mister şi păstrarea aparenţelor sunt necesare pentru menţinerea aurei de romantism. Asta nu înseamnă că trebuie să arăţi impecabil la orice oră din zi şi din noapte sau să te machiezi complet când te duci la culcare. E vorba despre a menţine un echilibru astfel încât să te simţi sexy şi dorită, iar el să nu fie la curent chiar cu fiecare detaliu al epilării inghinale. Ca să-ţi dai seama până unde ai voie să mergi şi cum să-i menţii interesul, ţine cont de posibilele greşeli care-i cam taie cheful şi care ar fi antidoturile ultraseducătoare.

Greşeala 1

Să aplici în văzul lui masca de faţă, crema antiacneică şi tratamente de corp

Cum nici ţie nu-ţi place să-l vezi smulgându-şi firele de păr din nas, nici lui nu-i face plăcere să te vadă cu cine ştie ce tratamente cosmetice pe faţă, cum ar fi un peeling de curăţare a porilor sau cine ştie ce mască dezgustător de maronie. O soluţie inteligentă: stabileşte o seară pe săptămână în care să-ţi aplici toate acele tratmente de care ai nevoie. Stabileşte-ţi cartierul general în baie şi încuie uşa. Astfel, iubitului tău nu-i vor rămîne în minte imagini şocante ale alesei lui cremuită din cap până-n picioare şi cu două rondele de castravete puse pe ochi. Nu-şi va aminti decât acea fată de care s-a îndrăgostit, o fată cu un ten luminos, care arată fenomenal.

Greşeala 2

Să simplifici machiajul – ca pentru week end

După o întreagă săptămână în care trebuie să arăţi ca scoasă din cutie – sau mai degrabă decupată din reviste – la sfârşit de săptămână îţi doreşti un look cât se poate de natural. Asta e de înţeles. Dar una e să foloseşti un minimum de farduri şi să te machiezi minimalist, şi alta să arăţi de parcă nici nu ţi-ar păsa. Ei bine, adevărul e că lui îi pasă. Partenerii unui cuplu se influenţează şi în materie de look; dacă unul e genul „în weekend nu-mi pasă cum arăt”, se poate molipsi şi celălalt. Nu-i nevoie să ajungi la el sâmbătă tencuită cu o tonă de cosmeticale. Foloseşte doar produse care te ajută să ascunzi coşurile, îţi luminează tenul şi îți protejează pielea. Adaugă puţină pudră care nu-ţi va încărca faţa şi apoi dă-ţi cu un lip gloss; în două minute eşti gata.

3 greseli de ingrijire in sezonul rece

Greşeala 3

Când faceţi duş împreună, doar apa e… hot

La începutul relaţiei voastre, când romantismul era în floare, duşul în doi era distractiv, incitant şi foarte senzual. Acum aţi lăsat-o mai moale cu frivolităţile, dimineaţa sânteţi amîndoi contracronometru şi faceţi o sută de lucruri simultan pentru a câştiga timp. Asta în detrimentul romantismului care se ofileşte pe după uşi… Duşul zilnic trebuie să rămână un ritual senzual, fără să fie nevoie de vreo « scenografie » suplimentară de muzici, arome şi lumini subtile. Puteţi începe cu un şampon care are ingrediente stimulatoare – mentă sau lavandă. Lasă-l să-ţi maseze capul în timp ce tu îl speli cu un săpun sau un gel de duş aromat din plante sau cu note bărbăteşti de lămâie sau lemn de santal. Însă o dată pe săptămână dedaţi-vă la răsfături reciproce într-un duş romantic. Aprinde câteva lumânărele ca să creezi atmosferă, apoi intraţi sub duş şi “premiaţi-vă” unul pe celălalt cu o porţie de scrub de zahăr sau masaj aromaterapeutic. Bonus: lasă-l să te privească în timp ce aplici loţiunea de corp – desigur, cu mişcări languroase – fără să-l laşi să te atingă. Abia când termini îl poţi invita să-ţi simtă pielea moale şi catifelată, şi să continue eventual operaţiunea în zone, hm, cu potenţial erogen…

Greşeala 4

Să renunţi la rujul înfocat

Ai cam uitat de lucrurile esenţiale pentru întâlnirea cu iubitul, precum puterea de seducţie a buzelor de un roşu pasional, misterul ochilor smokey sau farmecul obrajilor învăpăiaţi de blush. Dar ştii că lui i-e dor de toate astea – din moment ce-i amintesc de primele voastre întâlniri, când eraţi nebuni unul după celălalt? Aşa că, dacă urmează să ieşiţi împreună în oraş, ce-ar fi să retrăieşti acel fior de la început? Concentrează-te însă pe acele trăsături care crezi tu că te avantajează cel mai mult: intensifică-ţi buzele cu o nuanţă de roşu purpuriu. Adaugă peste fardul de ochi pe care îl porţi un strat mai închis din aceeaşi paletă cromatică – de exemplu, peste nuanţa lavandei adaugă o umbră de culoarea prunei. Puţin fard strălucitor pe pleoapă va crea un efect tridimensional, catifelat, iar un blush în obraji va fi tuşa indispensabilă unui look cochet. Nu uita să-ţi accentuezi farmecul cu o undă din parfumul care-i place atât de mult, pulverizat pe păr. E un subtil indiciu care-l va încuraja să treacă la fapte… de noapte!

Greşeala 5

Să te coafezi ca pentru ora de sport

Sigur, e simplu şi uşor să-ţi strângi părul într-un coc dezordonat, dar un astfel de stil se asortează cu nişte pantaloni de trening şi un tricou cu două numere mai mari – ceea ce nu se poate considera cea mai hot imagine. Dacă vrei să te considere cea mai sexy creatură de pe pământ, păi atunci trebuie să arăţi ca atare. Aşa că, decât adopţi un hairstyle… la voia întâmplării (de parcă te-ai fi pieptănat pe întuneric!), mai bine strânge-ţi bine tot părul într-o coadă de cal, cât mai jos spre ceafă. Durează doar două minute – dar pare că a presupus mult efort – arată sexy şi în acelaşi timp elegant. Dacă ai părul scurt, coafează-ţi cu o perie şuviţele laterale astfel încât să-ţi încadreze jucăuş faţa. Poţi prinde şi trage spre spate şuviţele mai lungi, folosind o agrafă strălucitoare sau o bentiţă cochetă; e foarte trendy, iar ochii vor fi mult puşi în valoare. Orice ai face, nu folosi cleştii ăia mari din plastic, ace de păr sau beţe de lemn – băieţii le asimilează cu nişte instrumente de tortură. Pentru o “upgradare” de seară, tapează puţin rădăcinile şi pune-ţi o bentiţă lucioasă … pe care el o poate scoate în două secunde atunci când ajungeţi acasă…

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.