Greseli de frumusete pe care le facem toamna

Probabil faci și tu aceste greșeli în sezonul rece, fără să îți dai seama.

Toamna aduce cu ea multe schimbări; vremea se răcește, frunzele se colorează în cele mai frumoase nuanțe, iar ritualurile de îngrijire a pielii se schimbă. Dermatologul și chirurgul Dennis Gross ne vorbește despre ce trebuie să facem pentru a ne asigura că pielea noastră arată impecabil pe toată durata sezonului rece.Vremea rece ne face pielea mai puțin hidratată, deci evită exfoliantele mai dure și oprează pentru exfoliante chimice, special concepute pentru a minimaliza iritațiile. Încearcă un produs cu acizi hidroxi alfa şi beta.

Produsul minune al lunii: pudra de argilă

Dacă vara crema de față a fost una ușoară, iar tenul tău a fost foarte încântat de alegerea pe care ai făcut-o, Dr. Gross ne recomandă să nu o folosim și în acest sezon. Schimb-o cu o cremă mai hidratantă cu acid hialuronic care netezește și reface elasticitatea pielii.

De asemenea, nu folosi produse care au un singur scop. Există produse care te pot ajuta în mai multe moduri, deci alege-le pe acestea. Caută pe lista de ingrediente vitaminele C și E, ceai verde, extract de semințe de struguri – aceste ingrediente luptă împotriva radicalilor liberi.

Nu renunța la protecția solară doar pentru că vara s-a terminat! Daunele provocate de soare pot apărea pe tot parcursul anului. Caută și produse de machiaj cu FPS.

Nu face băi și dușuri foarte lungi. Deși este tentant să stai atât de mult sub apa caldă când e frig afară, pielea ta va avea de suferit. Încearcă să nu stai mai mult de 15 minute la duș.

Nu folosi loțiuni tonice pline de alcool. Alcoolul este un ingredient pe care îl vedem des pe eticheta produselor cosmetice, dar îți poate usca prea mult pielea.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise