Ghid esential: pensulele de machiaj

Dibăcia şi câteva produse de machiaj nu-s suficiente pentru a-ţi crea un look impecabil. Descoperă ustensilele de care ai nevoie pentru a te machia ca o profesionistă.

Ce pensule de machiaj foloseşti pentru fiecare zona?

Pensule de machiaj pentru ten

Pensula pentru fond de ten. E plată, compactă, rotunjită la vârf şi extrem de flexibilă, iar dacă nu e mânuită corect, poate aşterne fondul de ten cu dâre. Se aplică executând mişcări scurte înainte – înapoi şi este excelentă pentru a aplica fondul de ten pe zone mai delicate precum  colţurile nasului, linia scalpului sau de jurul împrejurul ochilor şi sprâncenelor. 

Pensula anti-cearcăne / corector. Este subţire, plată, compactă, cu vârful rotunjit şi moale, fiind destinată acoperii unor zone restrînse ca arie, dar şi pentru a definitiva conturul buzelor sau sprîncenelor, după aplicarea rujului sau fardului/creionului pentru sprâncene. Se foloseşte şi în aplicarea iluminatorului pe sub sprâncene şi sub arcuire, pentru un efect de lifting al arcadei şi extra-luminozitate pentru ochi.

Pensule pentru estompat. Sunt uşor ascuţite spre vârf, dar stufoase, au diferite mărimi – mică pentru a aplica concealer-ul pe zone restrânse sau mare, pentru a aplica şi/sau estompa fondul de ten. Se folosesc exclusiv executând mişcări circulare rapide. Cea mică poate fi de folos şi pentru a crea efectul „smokey”, după aplicarea fardului sau creionului în jurul pleoapelor.

Pensula pentru pudră. Extrem de stufoasă şi moale, cu decupaj bont,  pensula pentru pudră serveşte la aplicarea, uniformizarea şi îndepărtarea excesului de pudră (compactă sau pulbere) de pe faţă. Cu cât e mai mare, cu atât creşte şi cantitatea de pudră colectată şi aplicată pe faţă. În acelaşi scop, însă, poţi folosi şi pensula cunoscută sub numele de „kabuki”, utilizată în general pentru a aplica pudra minerală, dar şi în aşternerea blush-ului sau bronzer-ului.

Pensula „evantai”. Are forma cozii de păun şi se foloseşte pentru a îndepărta fără urme excesul de pudră liberă de pe faţă, în special dacă ai aplicat-o sub ochi, în scop protector, înainte de a-ţi machia pleoapele.

Pensule de machiaj pentru ochi

Pensula pentru fard.  Majoritatea fardurilor conţin un aplicator (pensulă sau burete) în trusă, dar nu reprezintă mereu cea mai bună opţiune (mai ales buretele). Alege una plată, moale, cu decupaj rotund, pentru  a aşterne fardul pe pleoapa mobilă şi chiar pe arcade. 

Pensula pentru contururi. Este plată, are vîrful tăiat drept şi este puţin cam rigidă, fiind excelentă pentru aplicarea fardului în linii precise (mai difuze decât tuşul) sau înainte să-l întinzi pentru smoky-eyes

Pensula pentru eyeliner. Dacă nu te descurci cu pensula clasică de tuş, cu vîrf ascuţit, moale şi subţire, poţi folosi o pensulă tăiată în unghi, cu care să aplici cu maximă precizie tuş sau un creion moale pe conturul pleoapelor, pentru un cat-eyes „profi”. Poate fi folosită şi pentru designul sprâncenelor, dacă nu ai una specială în acest sens. 

 

Pensule de machiaj pentru obraji

Pensula pentru contur. Este mult mai subţire decât o pensulă clasică pentru blush, are un decupaj pe diagonală, cu coţuri rotunjite, şi serveşte la aplicarea pudrei închise pe sub pomeţi, pentru a crea umbre menite să „sculpteze” (prin crearea unei false umbre) structura feţei.

Pensula pentru blush şi pudră bronzantă. Mai mare decât cea pentru contur dar mai mică decât cea destinată aplicării pudrei, are în general un vârf rotunjit sau pe diagonală (precum al pensulei pentru contur, pe care o poate înlocui la nevoie), pentru a putea controla nivelul de „îmbujorare”. 

Pensule de machiaj pentru buze

Pensula pentru ruj. Ar trebui să fie foarte subţire, plată şi uşor rigidă. Foloseşte-o pentru a trasa conturul precis al buzelor cu ruj, pentru ca apoi să întinzi culoarea pe restul suprafeţei. Avantajul este că poţi controla şi cantitatea depusă pe buze, dar ai parte şi de un finisaj impecabil.

Pensule de machiaj pentru sprâncene

Pensula în unghi. Este asemănătoare celei pentru conturul pleoapelor şi tuş, tot plată şi tăiată în unghi ascuţit. Forma sa permite trasarea precisă a conturului sprâncenelor, în special în punctul de pornire şi capete.

Peria spiralată. Seamănă perfect cu aplicatorul pentru mascara şi este destinată aranjării sprâncenelor înainte şi după definirea cu fard sau creion, dar îţi va fi extrem de utilă şi în timpul pensatului, ca să te asiguri că smulgi doar firele care ies din „formaţie”!

Pieptenele/peria pentru gene şi sprâncene. Partea cu peri moi este destinată aranjării sprîncenelor (este excelentă şi pentru a îndepărta urmele de fond de ten sau pudră rămase pe sprâncene după machiaj). Pieptenele rigid este folosit pentru separarea ori descurcarea genelor pe care s-a aplicat prea multă mascara, dar şi pentru a îndepărta eventualele scame ori cocoloaşe de pe gene. Nu în ultimul rând, se va dovedi util dacă vrei să-ţi tunzi sprâncenele, prevenind tăierea firelor aproape de rădăcină.

Tu cum îţi aplici produsele de machiaj? Compară accesoriile pe care le foloseşti de obicei cu pensulele de machiaj propuse de noi şi spune-ne ce-a ieşit. Succes!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.