Ghid de exfoliere facială

Chiar în acest moment, mii de celule moarte de pe fața ta stau în calea strălucirii tenului. Fă ceva, o exfoliere, nu sta așa…

Unele dintre noi sunt prea sensibile pentru scrub. Iar dacă ești predispusă la acnee, un peeling ar fi chiar o nebunie. Cu toate astea, de exfoliere poate beneficia orice tip de ten. „Nu numai că scoate la iveală pielea sănătoasă, prin stimularea reînoirii celuare, ci îndepărtează celulele moarte din pori, făcându-i să pară mai mici,” susține Rache Nazarian, dermatolog din Manhattan. Și machiajul arată mai bine, remarcă Stalina Glot, estetician din New York. „E ca și cum ai netezi un zid înainte să aplici vopseaua”. Un alt aspect major: „îndepărtarea stratului de celule moarte permite pielii să absoarbă optim orice este aplicat, de la substanțele anti-acnee și până la serumurile anti-îmbătrânire,” arată dr. Nazarian. Identifică și tu ritualul corect pentru tenul tău și apoi bucură-te de un ten radios, adică sănătos.

 

TENUL MEU E USCAT. EXFOLIEREA VA AGRAVA ASTA?

Nu neapărat. De fapt, celulele moarte pot împiedica penetrarea completă a umectanților din cremele de față. În plus, „sebumul poate fi blocat și iau naștere acele mici umflături sub piele, ca niște coșuri,” spune Glot. Pe ce poți miza: exfolianți chimici delicați (un serum bogat în AHA dizolvă legăturile dintre celulele moarte) sau un scrub facial ușor. Încearcă unul, urmat imediat de o loțiune hidratantă, o dată la fiecare două sau trei zile.

Tratament săptămânal: Transformă-ți tenul din tern în radios cu o mască pe bază de sâmburi de merișor zdrobiți pentru exfoliere și extract de turmeric pentru ca piele să rămână luminoasă și strălucitoare.

 

DAR AM TEN GRAS ȘI ACNEE! VOI ERUPE!

Ferește-te de scrub-urile fizice dure, ce pot contribui la erupții. Versiunile chimice – precum loțiunile pentru spălarea feței cu acizi alfa- sau beta-hidroxizi precum acidul glicolic sau salicilic – îndepărtează pielea aspră și dizolvă sebumul pentru a elibera porii de celulele moarte ce-i blochează.

Tratament săptămânal: Măștile cu cărbune absorb excesul de sebum, spune chirurgul plastician Dendy Engelman. Și măștile pe bază de argilă funcționează la fel de bine.

exfoliere
Aparat pentru Exfoliere facială și masaj Foreo Luna, 774 lei, exclusiv în parfumeriile Douglas

SUNT PREA SENSIBILĂ… NU?

Scrub-urile aspre sunt cu siguranță o limită extremă, însă aproape orice poate folosi cu succes un produs exfoliant delicat, cu timp redus de aplicare. Ia în calcul folosirea unei loțiuni de curățare sau tonice, bogată în enzime din fructe, de două-trei ori pe săptămână, pentru a curăța profund, dar delicat, tenul.

Tratament săptămânal: Folosește un prosop moale, umed, pentru a îndepărta cu mișcări circulare celulele moarte de la suprafața pielii.

 

CE POT FACE PENTRU PIELEA MEA NORMALĂ?

Normal înseamnă, de cele mai multe ori, ten mixt – cu zona T grasă și uscat pe obraji – care poate obține beneficii de la un ingredient bine cotat în exfoliere: Bicarbonatul de sodiu. Îl poți găsi în multe dintre produsele destinate curățării pielii, iar cele sub formă de pudră pot fi adaptate fiecărei zone a pielii prin simpla dozare a apei – mai puternic pentru zona T sau mai delicat, deci mai diluat, pentru zone mai uscate. Poți pune în aplicare acest tip de aplicare de două-trei ori săptămânal. Sau încearcă exfolierea cu o formulă îmbogățită cu minerale, ce execută o exfoliere delicată, dar vizibilă imediat.

Tratament săptămânal: Peeling-urile de acasă sunt o opțiune bună pentru pielea lipsită de probleme. Dr. Nazarian recomandă să începi cu o concentrație de acid glicolic sub 10% și să evoluezi treptat spre produse mai puternice, ce lucrează în același timp și pentru diminuarea ridurilor și petelor.

Iată și produsele ideale pentru o exfoliere corectă:

  1. Mască Kiehl’s Turmeric & Cranberry seeds energizing radiance mask, 72 lei/28 lei
  2. Loțiune exfoliantă Paula’s Choice Calm Redness Relief 1% BHA, 137 lei
  3. Mască Origins Clear Improvement active charcoal mask, 149 lei
  4. Loțiune tonică Lancome Tonique douceur, 204 lei
  5. Pudră scrub Biore Baking soda, 10 $
  6. Exfoliant facial La Prairie Exfoliant Mineral Cellulaire Visage, 488 lei
  7. Peeling în 2 pași Strivectin Glycolic peel, 356 lei
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.