Ghid de bronzare perfecta… in casa

Dacă faptul că pielea se expune unui risc crescut de cancer de piele (ştiu, nu ţi se poate întâmpla chiar ţie – absolut toată lumea îşi spune asta!) nu te convinge să te protejezi de soare, poate te sperie faptul că, din cauza soarelui, tenul tău îmbătrâneşte cu până la zece ani faţă de vârsta ta reală. Nu e o găselniţă de marketing pentru a promova cremele solare, ci rezultatul unor experimente şi studii elaborate. Unul foarte concludent, deloc izolat, s-a bazat pe analizarea ritmului diferit de evoluţie a fiecărei jumătăţi a feţei în parte, în cazul câtorva persoane care conduc frecvent un autoturism! Rezultatul arată o rată de îmbătrânire crescută pe jumătatea expusă repetat la soare (inclusiv braţ), în comparaţie cu partea dinspre centrul maşinii. 

 Da, bronzul e atât de sexy… dar numai pe termen scurt, şi nu e vorba de faptul că se curăţa, ci de aspectul pielii în timp. De aceea, bronzarea artificială cu produse autobronzante rămâne cea mai sigură metodă de nuanţare a pielii. Şi pentru că multe dintre noi avem reclamaţii în ceea ce priveşte rezultatul obţinut, ne-am decis să întocmim un ghid de autobronzare! Fără pete, miros sau alte neplăceri…

 

Pasul 1. Scoate pielea sănătoasă la lumină

Diferenţele de nuanţă care apar pe piele după aplicarea autobronzantului depind în foarte mare măsură de exfolierea pielii. Porţiunile cu piele uscată, unde celulele moarte abundă, vor absorbi autobronzantul şi vor căpăta o nuanţă întunecată, apoi se vor descuama (prin frecarea de haine, de exemplu), lăsând la vedere piele mai deschisă. Pentru ca loţiunea de bronzare să prindă uniform, cel mai bine ar fi să optezi pentru o… triplă-exfoliere. De ce de trei ori şi nu o dată şi puternic? Pentru a curăţa bine, dar fără a agresa pielea! Aşadar, fă-ţi mai întâi un uşor periaj uscat, pentru a descuama celulele moarte, apoi foloseşte lufa pe pielea udă, la duş, şi aplică un produs pe bază de acizi alfa-hidroxizi (orice exfoliant cu conţinut de acid glicolic, acid malic, acid tartaric, acid lactic sau acid citric), care să dizolve şi cele mai discrete urme de piele uscată, scoţând la iveală ţesut sănătos, care se va colora uniform.

 

Pasul 2. Hidratează în profunzime

Pentru ca pielea să se poată nuanţa intens, iar bronzul să reziste, hidratarea este esenţială. De aceea, cel mai bun moment pentru a-ţi hrăni pielea este imediat după duş. Cu alte cuvinte, ar trebui să aplici o loţiune super-hrănitoare şi parfumată (ca să acopere mirosul specific autobronzantelor) chiar pe pielea umedă, iar apoi să îndepărtezi urmele de apă prin tapotarea cu prosopul. Apoi vei aştepta minim un sfert de oră pentru ca loţiunea să se absoarbă şi o vei reaplica în zonele cu piele subţire precum articulaţiile. Insistă în locurile ferite natural de soare, precum gâtul, dosul mâinilor, spatele genunchilor, glezne, etc., unde pielea este mai albă şi riscă să capete o nuanţă portocalie după aplicarea autobronzantului. Nuanţa rezultată va fi uşor mai deschisă pe aceste zone „umbrite natural”, însă nici atunci când te bronzezi la soare nu ai o culoare egală peste tot.

 

Pasul 3. Aplică autobronzantul şi masează viguros

Formula autobronzantului rămâne la latitudinea ta, dar noi îţi sugerăm să foloseşti două produse deodată (ideal ar fi să aparţină aceluiaşi producător). Mai întâi întinde o cremă sau un gel autobronzant peste tot, masând cu mişcări circulare fiecare zonă în parte, apoi lasă să se usuce 10-15 minute. Refă apoi tot traseul cu un  spray autobronzant, pe care să-l aplici de la o distanţă de aproxomativ 15 cm de corp, cât se poate de uniform. Îndată ce se usucă (foarte repede, adică), aplică un ulei de corp şi  masează-ţi bine pielea, până ce se absoarbe, apoi tapoteaz-o cu şerveţele fine, pentru a te putea îmbrăca.

 Ai parcurs întocmai paşii pe care i-am detaliat? Poţi fi sigură că te-ai bronzant ca la plajă, însă vei vedea rezultatul doar peste câteva ore bune. Între timp, nu purta haine strâmte – ideală ar fi o costumaţie lejeră, din materiale delicate.

 Sau poate… ai greşit undeva, de vreme ce ai unele diferenţe de nuanţă în anumite zone! Nu-i nimic, se rezolvă. Curăţă zonele în care culoarea pielii e prea închisă cu exfoliantul pe bază de acizi, până ce se deschide în ton cu restul pileii şi reia ritualul de la capăt, dar foloseşte numai spray-ul pentru a retuşa. 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.