Gene și sprâncene perfecte

Daca te concentrezi pe gene și sprâncene, aproape ca nu mai ai nevoie de machiaj suplimentar in zona ochilor.

Purtarea măștii de protecție face ca machiajul nostru să se rezume la zona ochilor. Iar dacă te poți lăuda gene și sprâncene frumoase, poți uita de farduri, creioane sau tuș. Dar uneori e nevoie de puțin ajutor. Ți-am pregătit cele mai eficiente cinci sfaturi pentru gene și sprâncene ca la carte.

Imaxtree

Stimulează creșterea

Definiția genelor ideale, dar și a sprâncenelor perfecte, se bazează în mare pe densitatea firelor de păr. Dar când acestea sunt rare (motivele pot fi multe, de la pensatul excesiv în cazul sprâncenelor și extensiile de gene purtate pe termen lung, și până la o afecțiune ce poartă numele de madaroză, dar poate fi vorba și de o chestie nativă – unele persoane se nasc cu gene și sprâncene rare), nu e o soluție să te resemnezi. Produsele de machiaj și procedurile specifice ajută mult, dar este posibilă și stimularea creșterii părului, folosind produse pe bază de ulei de ricin, keratină, biotină și, mai nou, minoxidil.

Acordă-le atenție specială

Ritualul tău de îngrijire nu e tocmai prietenos cu genele tale, dacă te gândești la efortul depus pentru a îndepărta mascara rezistentă la apă ori tușul din proximitatea genelor, iar dacă folosești și un instrument de curbare, cu siguranță sunt destul de „încercate” zi de zi. Alege un demachiant micelar delicat, special pentru formule waterproof și include în rutina de îngrijire un serum pentru gene pentru hidratare și regenerare dacă genele tale dau semne de subțiere.

În cazul sprâncenelor, ignori, cel mai probabil, faptul că pielea aflată sub firele de păr are nevoie de exfoliere. Celulele moarte de la suprafața pielii sunt responsabile pentru faptul că firele de păr sunt orientate în toate direcțiile, dar blochează și apariția de fire noi. În ultima vreme au apărut și produse exfoliante pentru această zonă, însă poți folosi un scrub obișnuit de față sau o perie facială electrică.

Rămâi în zona „naturală”

Nu tot ce vezi la TV sau pe podium poate fi purtat și în viața reală (da, știu că unele o fac!). Genele prea des ori prea lungi îngreunează pleoapa încât nici nu se mai văd ochii, iar aspectul artificial se observă de la o poștă. În cazul sprâncenelor, proporțiile ideale sunt neschimbate (reperele sunt baza nării – iris – colțul ochiului), iar forma naturală a sprâncenei naturale este indiciul de bază privind grosimea acesteia; orice se abate de la aceste reguli – inclusiv definirea nenaturală a sprâncenelor, poate strica totul.

Fii exigentă cu produsele de machiaj

Vrei tot ce-i mai bun pentru a-ți îngriji tenul, dar ar trebui ca și produsele de machiaj precum mascara, creioanele și fardurile să fie alese pe… sprânceană. Folosește mascara cu ingrediente hidratante, care să nu usuce firele de păr din gene. În cazul sprâncenelor, investește în produse de calitate – de aceasta din urmă depinde aspectul final al sprâncenelor (de exemplu, diferența între un creion de definire ieftin și unul dintr-o gamă specializată pe această nișă, precum cele de la Anastasia BH sau Benefit).

Apelează la proceduri sigure

Una dintre cele mai tentante proceduri ale momentului este laminarea genelor și sprâncenelor, care reprezintă o alternativă prietenoasă (și deloc costisitoare: în jur de 200 lei pentru gene și 150 lei pentru sprâncene) pentru intervențiile mult mai invazive precum extensiile de gene sau tatuarea sprâncenelor. Procedura presupune îmbrăcarea firelor de păr într-un strat de keratină, având ca efect îngroșarea, curbarea și alungirea – în cazul genelor, și îngroșarea, îndreptarea și definirea naturală a sprâncenelor. În general, dat fiind că genele și sprâncenele se reînoiesc asemenea părului (un ciclu complet durează în jur de 6-9 luni), și firele laminate vor ajunge să fie înlocuite de unele noi, moment în care efectul se pierde și procedura trebuie repetată.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.