Genele false. Cât de des ar trebui purtate și cât de nocive sunt?

Nu multe femei se pot lăuda cu gene foarte lungi şi întoarse, dar fiecare dintre noi şi-ar dori să le aibă aşa. Nu ne putem imagina viaţa fără mascara, iar uneori apelăm la gene false sau chiar la extensii de gene pentru look-ul mult dorit. Din păcate, acestea ne pot afecta nu doar frumusețea, ci și sănătatea.

Pentru început, să vorbim puțin despre rolul genelor. Ele protejează ochii de praf, bacterii şi tot felul de particule existente în aer; funcţionează ca un fel de mici antene care îşi dau seama când un corp străin poate pătrunde în ochi. Astfel, reflexul de clipire este activat şi închidem imediat ochii pentru a ne proteja.Citește și: Ce poți face pentru a avea gene mai lungi și frumoase? 

Nişte cercetători de la Institutul de Tehnologie din Georgia au arătat că şi lungimea genelor este importantă. Astfel, lungimea ideală a genelor este de o treime din lăţimea ochilui. Dacă genele sunt mai lungi, pot apărea probleme în controlarea aerului, în hidratare şi în evitarea prafului şi a altor corpuri străine. Cu alte cuvinte, genele noastre au o anumită lungime din motive biologice.

Poate că unele femei au observat că atunci când poartă gene false li se usucă ochii mai repede, dar nu s-ar fi gândit că acesta este motivul – „Poate că genele doar nu au fost aplicate cum trebuie?”. Eh, acum știi de ce ți se usucă, de fapt, ochii.

Astfel, îți recomandăm să alegi gene false cu un aspect cât mai natural, pentru a-ți menține sănătatea ochilor.

Însă mai există o problemă: adezivul îți distruge genele naturale și te poți trezi fără ele. Medicul Bessam Farjo, chirurg specializat în medicina reparatorie, afirmă că tratează multe paciente care prezintă adevărate goluri la nivelul genelor naturale, din cauza folosirii genelor false.

Citește și: Cum se schimbă pielea ta după 30 de ani? 

Acest lucru se întâmplă în special dacă porți foarte des gene false și/sau nu le înlături corect. Pe scurt, genele tale naturale sunt smulse odată cu cele false și, în timp, e posibil să nu mai crească.

Tot adezivul poate provoca și alergii sau infecții la nivelul ochiului.

Până la urmă, ar trebui să ne putem întrebarea: merită să folosim gene false? Riscuriile par să depășească beneficiile, deci noi credem că genele false sunt potrivite doar la ocazii, de 4-5 ori pe an, de exemplu.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.