Frumusetea in sezonul strugurilor

Demachiantul dulce

Nu trebuie decât să striveşti câteva boabe, să amesteci sucul cu o linguriţă de zeamă de lămâie, iar apoi să foloseşti sucul pentru a te demachia. Mai întâi îmbibă o cotonetă în lichid şi şterge-ţi faţa, apoi aşterne încă un strat de suc pe faţă şi aşteaptă să se usuce (5-10 minute) Clăteşte-te cu apă călduţă şi priveşte cât de radios e tenul tău!

Tratament pentru conturul ochilor

Bogaţi în potasiu, calciu, vitamina C şi E, strugurii fac minuni pentru ochii obosiţi şi umflaţi. Ia câteva boabe mari de strugure (preferabil roşu) din frigider, taie-le în jumătăţi şi plimbă-le de jur împrejurul ochilor, inclusiv pe arcade. Pentru estomparea cearcănelor, lasă jumătăţile pe zona de sub ochi timp de 25-30 de minute, apoi clăteşte cu apă rece.

Mască anti-rid şi anti-pete

Amestecă pulpa pasată a câtorva boabe de strugure cu o lingură de miere şi aplică pasta pe faţa curată (foloseşte un exfoliant cu particule mai dure dacă ai tenul gras sau o spumă pe bază de acizi alfa-hidroxizi dacă ai ten cu tendinţă de uscare). Lasă masca 30 de minute să acţioneze, clăteşte-te cu apă călduţă, apoi rece şi încheie prin a-ţi masa bine tenul cu un ulei de sîmburi de struguri, recomandat în rutina de îngrijire pentru super-proprietăţile sale hidratante şi anti-oxidante, dar şi pentru că stimulează producţia de colagen.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.