Frumusețe la serviciu: ce înseamnă „aspect fizic plăcut”?

Deşi se spune că nu se ține cont de fumusețe, atâta vreme cât îţi faci treaba în câmpul muncii, look-ul tău poate da indicii preţioase despre tine şi îţi influenţează semnificativ viaţa profesională. Afla ce înseamnă de fapt acel „aspect fizic plăcut” menționat în anunțurile de angajare.

Poate capitolul „frumusețe” nu-i pe primul loc în lista cu calităţile candidatei perfecte pentru un job într-o multinaţională, dar aspectul fizic poate fi hotărâtor în cariera ta, indiferent dacă e vorba de primul interviu sau dacă te lauzi deja cu o vechime considerabilă. A-ţi abandona imaginea pentru a da exclusivitate abilităţilor echivalează cu a ascunde un atu puternic, care îţi poate pune într-o lumină şi mai bună calităţile profesionale. Apoi, dacă în materie de vestimentaţie există „dress-code”, la capitolul frumuseţe ar trebui să se ţină cont de un „look-code”!

Cearcăne adânci, păr ciufulit, unghii cu lacul „ciobit”… nimic din toate astea nu-i va impresiona pe colegii, colaboratorii sau superiorii tăi, chiar dacă nu par să dea doi bani pe asta. Detaliile de genul acesta se observă imediat, oricât de mare ar fi presiunea sau stresul! De aceea, e foarte important să respecţi… legile nescrise (până acum) ale frumuseţii la serviciu

Ten sănătos şi uniform
Chipul tău joacă un rol important în relaţiile cu cei din jur, iar neglijarea pielii poate afecta aceste conexiuni, de vreme ce problemele tenului tău – coşuri, nuanţă neuniformă, strălucire necontrolată, cearcăne, piele uscată, etc. -, vor fi remarcate la primul contact vizual şi rememorate pe tot parcursul interacţiunii. Aşadar, oricât ai fi de ocupată, caută să nu neglijezi ritualul zilnic de frumusețe, în speță îngrijirea pielii – alege produse care vizează cât mai multe probleme, pentru curăţare, matifiere şi prevenirea altor afecţiuni ale pielii, iar pentru a-ţi hrăni pielea alege o cremă de îngrijire special concepută pentru tenul cu probleme. Pentru uniformizare şi acoperirea micilor probleme, optează pentru un fond de ten capabil să mascheze imperfecţiunile – dacă preferi un look, nude, accentul cade pe piele, deci trebuie ca tenul să tindă spre… perfecţiune.

De ochi frumoşi
Faptul că ai cearcăne îţi poate pune o etichetă nedorită la serviciu („Hmm, pierde nopţile prin cluburi sau pe net!”) putând chiar să-ţi ameninţe ocaziile de afirmare („Pare cam obosită, nu cred că s-ar descurca cu noul proiect/într-o poziţie mai înaltă!”). Că le-ai dobândit ori ba din cauza muncii, a alimentaţiei nesănătoase sau… pur şi simplu, fă bine şi ascunde-le! Foloseşte un tratament cu colagen sau cafeină, iar pentru a le camufla, caută o paletă corectoare în mai multe culori (nu uita, galbenul neutralizează roşeaţa iar nuanţele de bej acoperă perfect tonurile vineţii).

Manichiură rezistentă
Nu admiţi să ieşi în oraş fără a avea unghii impecabile şi bine faci dacă eşti la fel de exigentă şi la serviciu. Mâinile au un rol destul de important în relaţiile profesionale, începând cu stabilirea unei conexiuni (strângerea mâinilor) şi până la gesturile incontrolabile. În plus, o manichiură imperfectă, conştientizată în timpul unei întrevederi, de exemplu, îţi poate distrage atenţia, de teamă că interlocutorul îţi poate observa unghiile (iar ascunderea instinctivă a mâinilor nu e tocmai bine văzută în limbajul trupului). Aşadar, dacă alegi să-ţi colorezi unghiile, asigură-te că foloseşti un lac rezistent şi ia-l pretutindeni cu tine, pentru eventuale retuşuri. Cât despre culori, rămâi pe cât posibil în zona clasicului, alegând tonuri de bej, roz, roşu, ori „french”… Culori precum verdele, albastrul electric, galben, oranj, negru sau unghiile luungi, pictate cu fundiţe, inimioare sau cristale orbitoare nu lasă o impresie prea bună la job.

Lungimea unghiilor contează; acestea n-ar trebui să depăşească buricele degetelor cu mai mult de 2 milimetri!

Părul – oglinda frumuseţii
Podoaba ta capilară vorbeşte despre tine mai mult decât îţi imaginezi! Indicii precum textura, aspectul, forma sau culoarea pot oferi informaţii despre tine. O tunsoare neglijată poate dovedi că nu eşti capabilă să faci alegeri corecte (ai fi putut opta pentru o frizură îngrijită, simplu de aranjat), o culoare mult prea aprinsă te-ar putea califica drept indecentă, în vreme ce o coafură mult prea elaborată (bucle super-finisate) te-ar face suspectă de superficialitate.

Rădăcini de altă nuanţă?
Dacă îţi vopseşti părul într-o nuanţă diferită de cea naturală, n-ai nici o scuză atunci când vine vorba de retuşul rădăcinilor. Diferenţa de nuanţe este printre primele lucuri pe care cei din jur le remarcă! Dacă nu ai timp nici să-ţi aranjezi părul, măcar culoarea ar trebui să fie uniformă. Nici măcar nu e nevoie să mergi de fiecare dată la salon, îţi poţi vopsi rădăcinile singură, procedând ca şi cum ţi-ai aplica un produs pentru coafat precum spuma!

Parfumul de birou
Adeptele parfumurilor tari, care persistă chiar şi mult după părăsirea incintei nu fac o impresie prea bună în colectivitate. Nici ţie nu ţi-ar plăcea să fii învăluită de-un miros pe care nu tu l-ai ales, nu? Alege arome discrete, proaspete şi nu exagera cu aplicarea lor, rezumându-te la punctele de puls!

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.