Frumusete la… gheata

 

Tratament facial

Umple un bol mare cu apă şi gheaţă şi cufundă-ţi faţa în trei reprize a cîteva secunde, dis de dimineaţă, înainte şi după spălarea feţei cu un produs de curăţare. Astfel, poţi alunga urmele de oboseală, calma iritaţiile şi revigora tenul, fiind totodată o măsură de nădejde pe termen lung pentru întârzierea semnelor de maturizare a tenului – ridurile, de exemplu. Gheaţa îţi poate fi de folos şi după rutina de curăţare, pentru a închide porii în aşteptarea cremei hidratante.

Anti – acneic

Coşurile pot fi oprite din evoluţie cu ajutorul unui cub de gheaţă. Principiul e simplu, dat fiind că infecţia se dezvoltă la cald, deci scăderea temperaturii va înlătura riscul supra-inflamării. Tamponează coşurile sau zona afectată cu gheaţă de câteva ori pe zi, apoi aplică un produs pentru coşuri/acnee pe bază de aloe.

Cură de slăbire

Ai crede că poţi slăbi doar aplicând gheaţă pe o zonă? Sigur, nu în kilograme, nici măcar în grame, însă depozitele de grăsime pot fi reduse dacă pe zona respectivă scade drastic temperatura (organismul arde mai multe calorii în efortul de a se încălzi). Totuşi, nu se recomandă aplicarea gheţei direct pe piele (foloseşte un prosop în care să îmbraci punga cu gheaţă), şi nu mai mult de 10 minute într-o repriză.

Uscare rapidă

Pentru a grăbi uscarea lacului de unghii sau pentru a te asigura că îţi poţi relua activitatea după manichiură, cufundă-ţi degetele într-un bol cu apă şi gheaţă. Repetă operaţiunea dacă încă se mai simte mirosul specific ojei (dispariţia acestuia este semnul clar că s-a uscat).

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.