Frumusete after-party: 10 trucuri eficiente

Află cum poţi şterge semnele nopţilor albe cu aceste 10 trucuri simple de frumuseţe!

Stai, nu adormi… încă!

Când te întorci acasă după o noapte de pomină, nu visezi decât să pui capul pe pernă. Dar a-i ceda lui Moş Ene înainte de scăpa de machiaj înseamnă, printre altele, un efort şi mai mare a doua zi, să scoţi tenul la lumină. Foloseşte şerveţele pre-umezite pentru a îndepărta machiajul rapid.

Hidratare în stand-by

 Dă-i pielii tale ocazia să se regenereze şi să se hrănească din belşug în timp ce te odihneşti, folosind o cremă pentru noapte. Ştiu… pici de somn, dar aplicarea cremei nu-ţi ia decât un minut şi-ţi garantează un look mai puţin „afectat” la trezire.

Trezeşte-ţi pielea 

Contactul matinal cu apa foarte rece este benefică pentru tenul obosit şi deshidratat, deoarece stimulează circulaţia sângelui şi calmează roşeaţa. Caută să te obişnuieşti cu apa mai rece, întrucât cea prea caldă determină distrugerea stratului protector de lipide de la nivelul pielii, favorizând deshidratarea.

Răsfăţ matinal

Începe-ţi dimineaţa cu o baie „imaculată” şi dulce; umple cada cu apă (nu mai caldă decât temperatura corpului), apoi adaugă un pahar cu lapte şi câteva linguri cu miere, plus un ulei esenţial de lavandă, apoi dezmorţeşte-ţi simţurile stând în apă până la gât. Pune-ţi în mâini o pereche de mănuşi exfoliante şi fă-ţi un masaj subacvatic viguros, care-ţi va deposeda pielea de celule moarte, stimulând în acelaşi timp circulaţia sângelui, pentru a te repune în formă.

Hidratarea de frumuseţe 

Pentru fiecare pahar de şampanie / vin / cocktail consumat, ar trebui să bei pe loc cel puţin un pahar mare de apă, pentru a preveni deshidratarea. Chiar dacă ai ţinut cont de regula asta la party, răspunde setei cu care te vei trezi de dimineaţă cu un litru de apă plată cu zeamă de lămâie, apoi propune-ţi să consumi minim doi litri de apă pe parcursul zilei şi 2-3 sucuri proaspete de fructe între mese.

Adaugă în ele zeamă de morcovi şi sfeclă roşie pentru a-ţi ajuta ficatul să funcţioneze optim după provocările la care a fost supus în ultima perioadă. Astfel s-ar putea să se rezolve şi problema cearcănelor, care pot fi un semnal al unor nereguli la ficat.

Lapte rece pentru ten

Curăţă-ţi pelea cu două dischete demachiante îmmuiate în lapte rece – îmbib-o pe prima, şterge-ţi bine faţa, apoi repetă mişcarea cu cea de-a doua. Laptele este mult mai potrivit pentru a-ţi curăţa faţa acum, fiind capabil să exfolieze fără să agreseze, calmând roşeaţa pielii şi stimulând circulaţia sângelui. 

Frumuseţe la rece

Ţine crema de ochi la frigider pentru a-i dubla eficienţa. Aplicarea matinală a acesteia va fi o reală plăcere graţie senzaţiei de răcorire, calmând instantaneu roşeaţa şi reducând umflăturile. Iar pentru a te asigura că faci tot ce-ţi stă în putere pentru a revigora zona, procură-ţi un produs pentru ochi cu aplicator tip roll-on; masajul este extrem de eficient, deoarece stimulează suplimentar microcirculaţia.

Mască hidratantă

Deshidratarea vine „la pachet” cu sezonul rece, însă oboseala, tendinţa de a supraîncălzi încăperea (nesomnul o cere) şi alcoolul sunt factori care o agravează. La nivelul feţei, deshidratare înseamnă nu doar un aspect neplăcut al pielii, ci şi predispoziţie la coşuri, iar în timp, instalarea timpurie a ridurilor. Foloseşte măşti intens hidratante preparate în casă, folosind ingrediente hrănitoare precum mierea, uleiul de măsline sau porumb, iaurt banane, etc. Înainte de a aplica masca, curătă-ţi pielea cu un scrub, clăteşte cu apă rece, apoi întinde masca şi aşteaptă 15-20 minute şi clăteşte din nou. La final, şterge-ţi faţa cu o loţiune tonică sau apă de trandafiri.

Serum=Moft? Nu, necesitate!

Un serum nu înseamnă risipă, ci garanţia unui ten sănătos. Atenţie, el nu înlocuieşte crema de faţă, ci completează eficienţa acesteia! Adaugă serum-ul în ritualul tău de îngrijire sau alege o gamă care să conţină toate cele necesare îngrijirii feţei, mai ales dacă ai un ten problematic. 

Regimul anti-coşuri

Dacă ai făcut o „excepţie” şi ai consumat alcool, ai şanse mai mare să te trezeşti cu coşuri; micul dejun ar trebui să conţină fulgi de ovăz – aceştia reduc aciditatea sângelui, care poate provoca apariţia coşurilor. Adaugă o banană, sursă sigură de potasiu!
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.