Folosești corect balsamul de păr?

 

Dacă șamponul se ocupă cu deposedarea scalpului de sebum, praf și reziduri de produse pentru coafa, menirea balsamului de păr este de a hidrata firul de păr de lungime, astfel încât să îl poți pieptăna cu ușurință atunci după ce îl usuci.

Maaare lucru!?! Așa am spus și noi, până am aflat că îl folosim într-un mod necorespunzător, ceea ce duce la împiedicarea asimilării nutrienților în cuticulă. Iată cum se aplică balsamul de păr… ca la carte:

balsamul de parDupă spălarea cu şampon, stoarce apa în exces cu ajutorul unui prosop, pentru ca balsamul să adere mai bine, dar și pentru ca formula balsamului să nu fie diluată. Apoi toarnă în căușul palmei balsam – o cantitate egală cu mărimea unei caise (valabil pentru părul scurt-mediu; dublează cantitatea dacă ai păr lung).
balsamul de parAplică balsam pe câte o şuviţă, începând de la un centimetru de rădăcină. Tratează uniform părul acţionînd în oglindă; apucă pe rînd cîte o secţiune din fiecare parte a capului, îndepărtînd surplusul cu degetele. Aşteaptă câteva minute, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

balsamul de parDacă de rădăcini se ocupă şamponul, balsamul este dedicat firului de păr. Totuşi, pentru a hidrata scalpul, masează la rădăcină astfel încît să distribui uniform balsamul. Clăteşte-ţi părul cu apă la o temperatură joasă, întrucât apa fierbinte usucă scalpul şi firul de păr (indiciul principal este că părul este încurcat, deci efectul balsamului a fost periclitat).

Balsamul de păr – ajutor de nădejde

Balsamul de păr poate fi de mare folos și în alte scopuri decât cel în care a fost creat:

  • Dacă îți prinzi frecvent părul în coadă. Fiind mereu prins în aceeaşi poziţie, în acelaşi loc, rişti să-l slăbeşti şi să se rupă exact din dreptul cozii. Experimentează „coafuri” noi prinzîndu-ţi părul în poziţii diferite, iar pentru ca elasticul să nu fie agresiv cu firul de păr, unge-l cu puţin balsam de păr înainte de a-ţi lega coada.
  • Dacă ai fire rebele. Pune o picătură în palmele umede, freacă-le între ele și apoi culcă-ți firele rebele / electrizate. același truc poate fi aplicat și dacă părul rău refuză să se descurce la pieptănat.
  • Dacă ai rămas fără spumă de ras. Înmoaie firele de păr, deci va ajuta lama să elimine firele de păr fără să irite piele, având și un efect hidratant asupra cesteia.
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.