#FingerPainting: machiaj fără pensule

Cel mai nou accesoriu de machiaj, campion la capitolul precizie: mâna ta dominantă! Renunță la pensulele tale pentru a încerca aceste trucuri profi, culese direct de pe marile podium-uri! Iată 4 motive să te machiezi cu mâna liberă:

  1. E sexy și relaxat

„Folosirea mâinilor pentru a întinde produsele cremoase – crema este singura formulă care merge fără pensule – creează un look natural și senzual”, suține Rose-Maria Swift, makeup artist și fondatoare a brandului RMS Beauty, o linie de produse pretabile aplicării cu degetele. 

  1. Poți deține controlul

„Vârfurile degetelor tale simt textura, umiditatea și vâscozitatea formulei într-un mod în care bureții și pensulele nu pot”, remarcă makeup artistul Dick Page, care renunță des la pensule în culisele marilor show-uri.

 

  1. E mai simplu să estompezi

„Căldura naturală emanată de trupul tău va încălzi produsul și-l va face să se contopoească mai ușor cu pielea”, spune Swift. Pigmenții mai închiși se întind cu ușurință și capătă o textură ușor lucioasă, iar fondurile de ten alunecă și se aștern așa cum trebuie.

 

  1. E mai sănătos

Încă un aspect: „tu știi mai bine cât de curate sunt mâinile tale”, spune makeup artistul Tom Pecheux. Nu poți spune același lucru și despre pensulele și burețeii care zac într-o baie mai tot timpul umedă.

 

 Ghid de machiaj „digital”, sau cum să aplici perfect formulele cremoase fără nicio ustensilă.

BAZĂ. Aplică metoda tapotării, spune Page. „Aplică pigment punctiform – câte puțin deodată – apoi întinde-l folosindu-ți degetele”, mai spune el.

BLUSH și ILUMINATOR. Pentru blush, aplică-l direct pe culmile pomeților și întinde-l cu mișcări circulare. Iluminatorul se aplică direct pe zonele de pe față unde vrei extra-strălucire – pomeți, podul nasului, arcul lui Cupidon sau în colțurile interne ale ochilor.

FARD DE PLEOAPE. Aplică-l pe spatele mâinilor, ca pe o paletă de pictură. Folosește degetul arătător, mijlociul sau inelarul (cu care te descurci tu mai bine) pentru a întinde pigmentul pe pleoape. Cu degetul mic poți estompa culoarea în zonele mai problematice gen pliurile ochilor sau pe mucoasă – grosimea sa este ideală.

RUJ. Pentru a purta cantitatea ideală de ruj, aplică formula cu degetul arătător, în centrul buzelor, apoi întinde-o spre exterior. Nu-ți face probleme dacă nu obții un contur perfect; scopul este doar să le nuanțezi puțin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.