Fii gata pentru Valentine’s Night

Mâine e Ziua îndrăgostiților, însă petrecerile de Valentine’s se vor ține lanț tot weekend-ul. Fie că ești single, fie că serbezi în cuplu, pregătește-te să fii în centrul atenției…

Ten de zile mari

Nimic – nici măcar machiajul – nu-ți garantează un look impecabil, dacă nu dispui de o bază perfectă. Pe termen lung, caută să eviți alimentele iritante (carne procesată – adică mezeluri, prăjeli, făinoase albe, dulciuri, alcool și cofeină), ca să nu ai parte de exces de sebum și coșuri.

Începe cu o baie facială de aburi, pentru deschiderea porilor, curăță pielea cu un produs pe fază de acizi alfa- sau betahidroxizi (AHA/BHA) sau folosind un gadget special creat în acest sens, precum Philips VisaCare, 1193 lei, aparatul pentru microdermabraziune la domiciliu. Apoi închide porii cu o loțiune astringentă și/sau apă rece ori gheață și aplică o mască hidratantă (L’Occitane ImortelleCreme Masque Divine, 419 lei,  apoi un serum potrivit nevoilor tenului tău.

  • PONT: Include și buzele în procesul de curățare a feței, folosind o mănușă exfoliantă pentru față, cu care să-ți freci buzele 30 de secunde. Hidratează-le apoi cu un balsam cremos.

Arcuirea perfectă

Nu poți spune că ți-ai primenit chipul pentru o anumită ocazie dacă nu ți-ai pus la punct sprâncenele, și e bine să lași operațiunea asta pentru pre-ziua petrecerii. Fără să te îndepărtezi prea mult de la forma lor naturală, pensează-le ca de obicei, apoi folosește o cremă pentru depilare facială ca să elimini și firele de păr subțiri din jurul sprâncenelor, căpătând astfel un contur super-finisat. Folosește un creion sau iluminator bej sidefat pentru a ilumina arcadele, creând un efect optic de ridicare a sprâncenelor.

Piele suplă

Te simți cam… pufoasă? Nu-i de mirare, după atâtea abateri. Poate fi vorba și de retenție hidrică; înghite în zori o pilulă pentru stimularea eliminării excesului de apă reținută în organism. Pentru „exterior”, chit că ținuta ta de party nu e e chiar golașă, supune-ți trupul unui ritual complet de revigorare: începe cu un periaj uscat (pre-exfoliant și stimulator de circulație sanguină), continuă cu un scrub sau lufa + gel de duș, iar la final, pe pielea udă, masează-te viguros cu ulei de corp.

Manichiură fără cusur

Nu-i așa că și tu o lași pe ultima sută? N-ai găsit loc la salon, așa că ai așteptat să-ți termini tot ritualul de pregătire ca să-ți mai tragi sufletul… la o manichiură mică. Dar vai, ceasul arată că mai ai puțin și trebuie să te îmbraci (adică lacul nu se va usca cum trebuie și unghiile vor fi compromise)! Evită asta începându-ți programul de frumusețe  chiar cu acest pas, după duș și ritualul facial.

These boots are made for… dancing?

Pantofii cei noi, cumpărați speciali pentru ținuta senzuală de Valentine’s Day pot deveni tortură! Scurtează unghiile, caută să nu stai în picioare toată ziua ca să previi umflarea lor (cât stai așezată, ridică picioarele pe ceva mai înalt, astfel încât să se situeze deasupra nivelului bazinului) și pune în geanta de seară cel puțin doi plasturi.

Pre-coafat

Dacă vrei ca stilul pe care-l vei crea să rămână intact peste noapte, ai voie să trișezi un pic: nu folosi mască hidratantă sau ulei de păr (uleiul oricum nu este recomandat înainte de coafat la cald, deoarece părul se „prăjește”). Rezumă-te la un balsam și aplică doar un produs pentru coafat, apoi fixativ (altminteri părul se încarcă/îngreunează).

Pont: Pentru a preveni mahmureala (dureri de cap, senzație de greață, ochi bulbucați… îți sună cunoscut?), hidratarea este esențială. Pentru fiecare pahar de alcool, consumă un pahar cu apă! Ne poți mulțumi mâine…

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.