Fă o pauză de… „false”

By  | 

Întocmai ca-n relațiile serioase, un pic de pauză de la procedurile de înfrumusețare poate să îmbunătățească lucrurile. Încearcă să te distanțezi un pic de extensiile de păr, gene și unghii false. Iată și motivele…

 Extensiile de păr

Dat fiind că extensiile sunt atât de aproape de scalp, este dificil să le cureți foarte bine. Asta duce la acumulare de reziduri și imposibilitatea stimulării foliculilor (împiedicând creșterea sănătoasă a părului). Totodată, greutatea acestuia poate duce la căderea sau ruperea părului.

CÂND S-O FACI. O dată la două-trei aplicări (chiar mai des dacă ai părul fin, sau mai rar dacă ai părul gros), spune Lisa Richards, co-fondator RPZL, salon specializat în extensii în New York. Stai fără ele vreo săptămână.

PE DURATA PAUZEI. Taie-ți vârfurile. E mai simplu să scapi de vârfurile tocite ori despicate fără extensii. Spală-ți părul o dată la două zile (masează bine scalpul) și folosește măști pe bază de ulei, nerecomandate atunci când porți extensii, deoarece slăbesc adezivul acestora.

Genele false semipermanente

Chiar și cea mai atentă aplicare poate duce la ruperea sau căderea câtorva fire. Dă vina pe greutatea firelor de păr și pe duritatea adezivului puternic, care trebuie să țină genele false lipite timp de o lună.

CÂND S-O FACI. O dată la trei aplicări, stai o lună fără extensii. Cam atât ar fi necesar pentru un ciclu întreg de regenerare, spune Courtney Casgraux, co-fondator GBY Beauty Lash&Beauty bar din Los Angeles.

PE DURATA PAUZEI. Folosește un serum pentru regenerare și fortifiere pe bază de peptide și vitamine, care va preveni și ruperea genelor. Ieși în oraș? Folosește o bază de fibre înainte să aplici rimelul.

brosse_vml_feline_cb_v3_s

Manichiura cu gel

Nu gelul este problema – este procesul de îndepărtare a unghiilor acrilice (fie el și executat de un expert). Câteva straturi sunt îndepăratate o dată cu gelul, slăbindu-le semnificativ, explică Madeline Poole, ambasador global Sally Hansen.

CÂND S-O FACI. Cam dup a treia manichiură cu gel, ia o pauză de două săptămâni, recomandă Poole.

PE DURATA PAUZEI. Folosește un tratament întăritor precum Sally Hansen Complete care 7-in-1 nail tratment, 45 lei, care infuzează unghiile cu nutrienții de care duce lipsă: keratina. Și ai mare grijă de marginile aspre;  pilește-le înainte să se rupă.

Machiaj

Dacă fața ta este demachiată atunci când te culci (adică, atunci când organismul intră în modul de reparare a pielii), ești în formă, spune Meghan O’Brien, dermatolog în cadrul Physicians Formula. Dar renunțarea pentru o zi la machiaj își dă răgaz să folosești măști și serumuri pentru a grăbi reînoirea celulară, făcând tenul fresh.

CÂND S-O FACI. O dată pe săptămână, pentru măcar patru ore. Astfel, tenul poate profita de beneficiile tratamentelor.

PE DURATA PAUZEI. Folosește o perie de curățare (de exemplu Clarisonic, 701 lei), pentru a-ți curăța în profunzime porii și pentru a înlătura celulele moarte. Utilizează alternativ peeling-uri și măști, în fiecare săptămână, pentru a întreține aspectul pielii.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *