Fa-ti corpul demn de rochia de seara

Rochia de seară aleasă este așa cum ți-ai dorit, însă tu nu mai ești atât de încântată ca atunci când ai admirat-o în revistă… Și nu e vorba de cum vine pe corp, ci îi lipsește acel „glam factor” care te-a atras din prima clipă.

Până se va inventa ceva care să echivaleze Photoshop-ul din reviste și să ne ajute să ne corectăm instant eventualele defecte sau să ne îmbunătățim aspectul, trebuie să ne descurcăm cu ce avem. Ce e de făcut acum, când tu te pregătești de party și rochia de seară nu-ți mai place cum „pică”? E simplu, trebuie doar să obții efectele folosite virtual prin câteva artificii de frumusețe.Scrub-ul corporal nu trebuie să lipsească din ritualul tău de fumusețe.
Scrub-ul corporal nu trebuie să lipsească din ritualul tău de fumusețe.

Fă-ți pielea să radieze din interior
Periajul uscat nu este doar o cale simplă pentru a scăpa de celulele moarte de la suprafața pielii (mai ales dacă te-ai bronzat astă-vară și pielea începe să se cojească). Executat cu mișcări circulare, masajul are un rol stimulator pentru circulația sanguină, asigurând astfel aportul optim necesar pentru ca pielea să aibă un aspect sănătos, căpătând și un colorit specific. Fă asta înainte de duș, folosind lufa sau o perie aspră cu peri naturali, și vei vedea cum pielea ta începe să semene cu cea de bebeluș.

Coboară temperatura apei
Nu este nevoie de apă clocotită pentru a face baie; o temperatură a apei mai mare decât cea a corpului nu va face decât să-ți încrețească pielea. Fă baie la maxim 37 de grade pentru ca restul de celule moarte de pe suprafața pielii să poată fi lesne îndepărtate după ce se înmoaie (în 10-15 minute). Apa fierbinte nu face bine nici părului tău, deoarece deschide cuticula, și părul rămâne aspru și uscat.

Netezește pielea
Folosește un scrub mecanic (cu granule) în combinație cu o soluție pe bază de exfolianți chimici (acid salicilic, acid glycolic), care înlătură celulele moarte prin dizolvare, pentru a îndepărta cu succes pielea uscată și pentru ca pielea sănătoasă să iasă la iveală netedă și radioasă. Execută mișcări circulare, pe suprafețe mici și apoi clătește-ți pielea cu apă mai rece, pentru ca porii să se închidă.

Machiaj de party în tendințe

Hidratează sub duș
Aplică ulei de corp de cum oprești apa la duș și masează bine pielea. E momentul cel mai bun, pentru că pielea umedă va absorbi mult mai bine nutrienții din ulei, căpătând instant un aspect fondant, suplu și neted. Îți garantăm că, nefiind obligată să mai stai câteva zeci de minute plină de ulei, așteptând ca uleiul să intre în piele, vei deveni dependentă de acest gest cu efecte uimitoare. Acum este și momentul optim să-ți aplici parfum în punctele de puls.

Adaugă culoare
Folosește un autobronzant gradual dacă ai pielea deschisă și rochia ta este sumară; aplicat imediat după ulei, acesta nu va lăsa pete ori alte urme, dar va da pielii o nuanță discretă de bronz. Dacă ai o rochie de seară lungă, te poți rezuma doar la picioare (cu tot cu gambe), brațe și decolteu, nu este necesar să aplici și pe abdomen, fese, etc. Sigur, depinde ce urmează… după party!

Strălucește ca un star
Poate că în reviste se mai „umblă” la aspectul pielii, însă modele care defilează în direct pe podium nu se pot bucura de acest efect. E drept că există armate de makeup-artiști care se ocupă atât cu machiajul feței, cât și cu cel corporal, însă poți obține acel efect de „airbrush” și acasă la tine. Procură-ți o cremă de corp sidefată și aplică peste tot unde există piele la vedere, apoi folosește puțină pudră iluminatoare pentru a accentua anumite zone precum decolteul, brațele, spatele sau gambele.

CITEȘTE ȘI: Coafuri de party în vogă acum

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise