Extensiile de gene, mai populare decât rimelul

Orice femeie își dorește să aibă gene lungi și întoarse, care să îi scoată în evidență privirea seducătoare, însă în prezent rimelul este un produs care pierde din popularitate. Potrivit unui raport al Business of Fashion, extensiile de gene devin prima opțiune. 

Publicația spune că doar anul trecut companiile producătoare de produse de machiaj au câștigat 8,1 miliarde $ din vânzarea de rimel, deci am putea crede că acesta este încă un must have în trusa oricărei femei. Totuși, putem observa că branduri populare precum Fenty Beauty, KKW Beauty, Kylie Cosmetics, Anastasia Beverly Hills sau Huda Beauty nici măcar nu mai introduc mascara în colecțiile lor.De ce renunță femeile la rimel?

Deși aplicarea extensiilor de gene durează mai mult, acestea rezistă chiar și câteva luni. În plus, dacă sunt aplicate corect și nu sunt prea lungi, pot arăta foarte natural. Unele femei se gândesc și la pielea sensibilă din jurul ochilor atunci când optează pentru extensii: spre deosebire de rimel, nu trebuie să te freci la ochi zilnic cu demachiant pentru a renunța la ele.

„Oamenii sunt dispuși să investească mai mult pentru a avea extensii de gene, pentru că astfel rutina de dimineață devine mai ușoară”, spune Sarah Jindal, senior beauty analyst.

Chiar și genele false devin din ce în ce mai populare în rutina zilnică. Huda Kattan, fondatoarea Huda Beauty, spune că a existat întotdeuna o cerere pentru gene false, însă odată cu apariția noilor modele, cu aspect mai natrual, comenziile au crescut. „Femeile de aici (n.r. în Dubai) poartă gene false aproape în fiecare zi, indiferent dacă e vorba de o ocazie specială sau doar se duc la birou.”

Există riscuri?

Din păcate, și extensiile de gene prezintă riscuri pentru sănătate. Cea mai des întâlnită problemă o reprezintă reacțiile alergice la adezivul cu care sunt lipite acestea, fiind urmată de infecții ale ochilor. Uneori, genele naturale pot chiar să se rărească.

Dacă ai vrea să încerci și tu extensiile de gene, îți recomandăm să cauți o cosmeticiană profesionistă, cu experiență. Caută recomandări și verifică dacă persoana respectivă are toate acreditările necesare.

 

Citește și: Ce poți face pentru a avea gene mai lungi și frumoase? 

Citește și: Genele false. Cât de des ar trebui purtate și cât de nocive sunt? 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.