Evoluția părului blond în ultimii 100 de ani

Tendințele evoluează foarte rapid și întotdeuna este interesant să privim în urmă pentru a ne aminti ce se purta în trecut. Allure a revenit cu un clip din seria „100 Years of…”, iar de data aceasta subiectul este părul blond.

În anii 1910, actrița/producătoarea canadiană Mary Pickford era cea mai populară blondă din lume. Era cunoscută ca „fata cu bucle blonde”, iar mai târziu „Regina filmelor”.

În anii 1920, Zelda Fitzgerald cucerește lumea jazzului cu dansul, stilul său și, bineînțeles, cu părul său blond tuns bob. Tot în acea perioadă, Anna May Wong, prima actriță chineză-americană, poartă o perucă blondă în cadrul unei ședințe foto promo.

În anii 1930, femeile au început să folosească apă oxigenată și înălbitor de haine în încercarea de a obține păr blond precum vedetele.

În anii 1940, cea mai populară blondă era Betty Grable din Statele Unite ale Americii. Hugh Hefner a mărturisit că pozele cu ea au fost parte din inspirația lui pentru Playboy.

În anii 1950, modelul Dior Dorothea Towles a fost primul model african-american din Paris. Ea a devenit foarte populară mai ales după ce s-a vopsit blondă. Tot în acea perioadă, toată lumea era cu ochii pe Marilyn Monroe, de la care a pornit stereotipul blondei… mai puțin deștepte. 🙂 În contrast, Alfred Hitchcock a folosit actrițe precum Grace Kelly pentru a interpreta personaje elegante și inteligente.

În 1960, Etta James a primit multe review-uri pozitive pentru vocea ei superbă, iar părul său blond platinat atrăgea atenția tuturor. În același timp, era foarte populară și Twiggy, modelul britanic.

În anii 1970, toate femeile voiau să aibă părul actriței Farrah Fawcett. Debbie Harry, cântăreața Blondie, a obținut aspectul punk a părului ei din greșeală, pentru că și-a decolorat și ars părul foarte mult.

În anii 1980, cea mai populară blondă era cântăreața Dolly Parton. Ea purta peruci pe care le tapa, pentru a nu-și strica părul natural. Tot atunci a mai fost populară și Tina Turner.

În anii 1990, Madonna s-a vopsit blond planitat pentru un turneu important. Alte blonde populare din acea perioadă erau Gwen Stefani, Britney Spears, Courtney Love, Drew Barrymore și Mary-Kate și Ashley Olsen.

În anii 2000, „blonda proastă” este din nou în centrul atenției în urma lansării filmului Legally Blonde, cu Reese Witherspoon.

După 2010, multe femei au început să opteze pentru bronde sau balayage.

 

Citește și: Cum îți decolorezi singură părul acasă

Citește și: Ce produse ajută părul foarte uscat? 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.