E vremea pentru retinol

Acum, că soarele nu mai arde cu putere, poți reintroduce acest super-ingredient în ritualul tău de îngrijire. Retinolul (cunoscut drept super-eroul îngrijirii tenului) te poate transforma complet, dar poți cădea în capacană. Ghidul nostru te ajută să alegi înțelept.

Mai întâi, să recapitulăm: prețiosul ingredient stimulează pielea să producă celule noi, sănătoase, desprinzând stratul de piele uscată de la suprafață, ceea ce sporește producția de colagen și elastină (pentru o suprafață mai netedă și mai proaspătă). Retinolul curăță celulele moarte și grăsimea, combătând și acneea. Însă pielea rămâne de multe ori roșie și sensibilă, arată Amy Wechsler, medic dermatolog din New York. (Acest efect este cu mult mai intens după ce se folosește Retin-A sau Renova, variantele de vitamina A recomandate de medici).ASOCIERE FERICITĂ
Combinația cu alte ingrediente premium oferă beneficii suplimentare pielii: de exemplu, asocierea cu Niacin (în StriVectin) face ca Retinolul să acționeze mai puternic, mai rapid și mai eficient, fără efecte secundare precum iritațiile, fapt garantat și prin prezența unor ingrediente precum ovăz sau Alga Brună (Paula’s Choice), cu efect anti-iritant.

retinol
StriVectin – AR Advanced Retinol Night Treatment, 409 lei; Paula’s Choice Resist Intensive Wrinkle repair retinol serum, 119 lei
FORMULĂ DELICATĂ
Pielea tratată cu retinol are nevoie de o îngrijire atentă, ce include o mai bună hidratare , esențială în susținerea elasticității pielii. Iată de ce uleiul de argan este mai mult decât potrivit pentru a face echipă cu retinolul.
retinol
Bielenda Argan face oil + pro-retinol, 40 lei
RETINOL ÎNCAPSULAT
Grație Retinolului, care accelerează procesele enzimatice și divizarea celulelor, pielea capătă puterea de a se autoregenera. De aceea, încorporarea sa într-un Film Molecular permite protecția retinolului împotriva oxidării și absorbția în profunzimea pielii, crescând gradul de regenerare celulară.
retinol
Gerovital H3 Cremă regenerare avansată, 33,21 lei
DESTINAȚIE SIGURĂ
Este important să folosești un produs special pentru conturul ochilor, nu pe cel folosit pentru restul feței, deoarece concentrația de Retinol poate fi adaptată fiecărei zone în parte.
retinol
Medik-8 Retinol Eye TR, 216 lei

ALTERNATIVE PENTRU RETINOL
Clone nu atât de puternice precum Retinolul – Acidul trans-retinoic (în NN), bioretinolul sau retinoate – au fost create pentru a fi aplicate mai des decât Retinolul original. Motivația: folosirea unui produs mai delicat zilnic poate fi mai puțin iritantă decât aplicarea unui produs mai puternic de câteva ori pe săptămână.

NN Natural Nutrition Cremă nutritivă cu Rosa Mosqueta și Colagen, 118 lei
NN Natural Nutrition Cremă nutritivă cu Rosa Mosqueta și Colagen, 118 lei

REGULI REVIZUITE
Chiar dacă sunt concepute astfel încât să fie tolerate pentru majoritatea tipurilor de piele, aceste versiuni nu-s chiar joacă de copii. Pentru a obține cele mai bune rezultate:
– FOLOSEȘTE un produs pe bază de Retinol o dată la două zile, timp de două săptămâni. Dacă nu te confrunți cu un proces de cojire persistentă, roșeață su senzația de arsură, poți trece la aplicarea zilnică, seară de seară. Cu o excepție: alternativele la retinol chiar sunt destinate uzului zilnic.
– COMBINĂ cu o cremă hidratantă, imediat după aplicarea celei cu retinol. Formulele pe bază de uleiuri ajută masiv la prevenirea deshidratării pielii.
– EVITĂ exfolianții chimici (precum acizii glicolic și alfa-hidroxizi), care, în combinație cu retinolul, pot curăța pielea mai mult decât e necesar. Acidul salicilic (Murad Blemish Clearing Solution, 221 lei) este binevenit, dacă obiectivul este tratarea coșurilor.
– APLICĂ neapărat un produs de protecție solară. Sensibilizarea stratului superior al pielii o face în special vulnerabilă la radiațiile UV.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise