E potrivit uleiul de cocos pentru vindecarea tatuajelor?

Atunci când îți faci un tatuaj, nu doar alegerea modelului este importantă, ci și îngrijirea pielii atunci când acesta se vindecă. Pentru că un tatuaj poate avea un cost ridicat, dar mai ales pentru că îl vei avea pe piele pentru totdeuna, va trebui să ai mare grijă de el – cel puțin dacă vrei să arate la fel de bine precum ți-ai imaginat.

Când tatuajul este terminat, artistul va curăța bine pielea, apoi va aplica un unguent și va acoperi zona cu o folie, pentru a ține departe bacteriile. După 2-3 ore, această folie se scoate, pielea se spală delicat cu un săpun antibacterian, se tamponează ușor cu un șervețel uscat (nu cu un prosop!), apoi se hidratează. Este important ca tatuajul să se mențină hidratat, deci vei repeta pasul spălare-hidratare de câteva ori pe zi (în general de 3-5 ori).

Dacă nu vrei să utilizezi un unguent din comerț și preferi o îngrijire naturală, uleiul de cocos organic este alegerea ideală. Iată care sunt beneficiile acestuia:

Uleiul de cocos hidratează puternic pielea – exact de ce ai nevoie în cazul unui tatuaj nou.

Îți protejează tatuajul – acizii grași caprici, caprilici și laurici pe care îi conține uleiul de cocos acționează ca un dezinfectant natural.

Vindecă bine pielea – proteinele din uleiul de cocos ajută la o vindecare mai rapidă pielii după trauma prin care tocmai a trecut.

Este hipoalergenic – în cazul în care ai anumite alergii sau ești mai sensibilă la anumite produse cosmetice, anumite produse de îngrijire a tatuajului s-ar putea să nu fie bune pentru pielea ta. Însă uleiul de cocos este natural, deci nu ar trebui să ai astfel de probleme.

Este cruelty free – dacă folosești doar cosmetice cruelty free, ai putea avea probleme în găsirea unui produs pentru tatuaje. Uleiul de cocos, însă, nu este testat pe animale și nu conține ingrediente de origine animală.

Este ieftin – spre deosebire de produsele pentru îngrijirea tatuajelor, uleiul de cocos este ieftin. În plus, vei aplica doar o cantitate mică pe piele, deci chiar și un recipient mic îți va ajunge foarte mult timp.

Ține minte!

Orice produs pe care îl folosești când ai un nou tatuaj trebuie aplicat în strat subțire, pentru a lăsa pielea să respire. Acest lucru este cu atât mai important când vine vorba de uleiul de cocos, care poate astupa porii. De asemenea, fiind un ulei, se curăță mai greu de pe piele. De aceea, ai grijă să cureți foarte bine pielea între aplicări.

Dacă folosești uleiul de cocos și în alte scopuri (pentru demachiere, pentru hidratarea pielii în general, pentru gătit), cumpără un ulei de cocos nou, în cazul în care cel pe care îl ai deja este contaminat. Dacă pare în regulă, mută o cantitate de ulei în alt recipient, pe care să îl folosești doar în îngrijirea tatuajului.

 

Citește și: În ce zone se decolorează tatuajele cel mai repede? 

Citește și; 4 lucruri pe care sa le iei in considerare inainte sa iti faci un tatuaj 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.