Din nou la moda, machiajul anilor 60′

Dacă ai văzut vreodată serialul „Mad Men”, ştii cât de frumos arată mereu femeile de acolo. Anii 1960 au reprezentat o adevărată perioadă de tranziţie, de la conformismul anilor €™50 către atitudinea rebelă a anilor 70. Femeile începeau să-şi arate părţile mai sexy şi să adopte stiluri mai provocatoare, atât din punct de vedere al pieselor vestimentare pe care le purtau, cât şi a machiajului, care începe să scoată frumoasele trăsături feminine în evidenţă tot mai mult.

Dacă vrei să imiţi stilul superb şi seducător al anilor 60′, iată cum să-ţi faci machiajul ca femeile din serialul de succes ”€œMad Men”. Primul pas este să aplici fondul de ten uniform apoi un strat translucid de pudră compactă: foloseşte o pensulă specială pentru a obţine efectul mat.

Acum ai nevoie de blush, machiajul de bază pentru obrajii îmbujoraţi. Cea mai bună metodă de a aplica blushul este să zâmbeşti şi, folosind o pensulă specială, să aplici blush pe pomeţi spre tâmple (trebuie aplicat cu grijă pentru a nu avea cercuri rotunde de culoare pe obraji, nu vrei să arăţi că o păpuşă de porţelan).

Următorul pas este să aplici fardul de pleoape: ia o cantitate generoasă de fard alb perlat pe o pensulă pentru fard de pleoape. Aplică-l pe pleoapa inferioară şi pe cea superioară, până la sprânceană. Apoi aplică un fard albastru deschis sau verde doar pe pleoapa superioară. Trebuie să ai grijă deoarece nu trebuie să ajungi cu această culoare până la sprâncene.

Cel mai important detaliu este tuşul de ochi! Cel mai bun tip de tuş pentru acest stil de machiaj este cel negru lichid, aplicat cu o pensulă. Cu pensula desenează o linie deasupra genelor care trebuie să continue depăşind colţul exterior al ochiului uşor ascendent.

Genele lungi şi dramatice sunt esenţiale în machiajul anilor €™60. Dacă nu vrei să-ţi pui gene false, foloseşte un ondulator de gene. Acum aplică mascara neagră atât pe genele superioare cât şi pe cele inferioare. Mascara neagră nu trebuie să lipsească niciodată din trusa ta de machiaj, chiar dacă în anumite situaţii vei dori să optezi pentru un rimel albastru sau maro sau chiar verde.

Ultimul pas este să îţi conturezi sprâncenele. Foloseşte un creion sau un fard special care este cu o nuanţa mai deschis decât sprâncenele tale. Încearcă să le faci groase, accentuează arcul şi lungeşte-le puţin la capăt dacă sunt scurte.

Ca să îţi facem treaba şi mai uşoară ţi-am pregătit şi un ghid video despre cum se realizează machiajul anilor 60′ ideal pentru un party.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.