Dilema verii – machiaj la piscina?

Nu simţi că a venit vara până nu faci o baie în piscina sau în mare, ceea ce-ar fi imposibil dacă nu te-ai machiat special pentru plajă şi înot. Dar, vai… machiaj la piscina?

De ce-ai purta machiaj la piscină/plajă? Dar la sală? Noi le considerăm întrebări retorice, ca şi tine! Nu trebuie să justificăm faptul că vrem să arătăm bine la plajă… de fapt, mai ales la plajă! Iată cum ar trebui să-ţi „compui” look-ul subacvatic.

Bază solară

Poate nu vei crede, însă crema pentru protecţie solară este una dintre cele mai bune baze pentru machiaj la piscina. Nu doar te protejează, dar formula sa este „pregătită” să facă faţă temperaturilor ridicate, prevenind scurgerea machiajului.

Acoperire perfectă

Dacă nu ţi-ai procurat încă variantele waterproof, trebuie să le ai, chiar nu se compară cu cele obişnuite. Mai întâi încearcă un corector rezistent la apă, apoi un fond de ten – compact, sub formă de cremă sau spray, din aceeaşi categorie! Pudra nu este necesară, iar dacă te gândeşti la retuşuri, nu-ţi face probleme, e suficient să ai la tine şerveţele uscate, cu care să tapotezi pielea asudată, pentru că machiajul va rămâne acolo!

Formule cremă

Pentru obraji şi pleoape, alege farduri cremă (inclusiv în obraji), tuş şi mascara waterproof, dar ai grijă se le aplici după ce vei fi tapotat fiecare zonă înainte, cu un şerveţel, astfel încât să îndepărtezi excesul de grăsime de pe piele, care ar putea afecta aderenţa machiajului. Pentru buze, cel mai bine-ar fi să încerci un pigment pentru buze (lip-tint), care să nuanţeze uşor buzele, estompându-se treptat.

Sprâncene perfecte

Nimic nu-ţi îmbunătăţeşte look-ul mai bine decât nişte sprâncene corect conturate. Dar pentru ca înotul să le strice, poţi să le defineşti cu o ceară specială pentru sprâncene (o găseşti în portofoliul Anastasia Soare Beverly Hills), care va preveni scurgerea fardului sau creionului cu care-ţi retuşezi forma.

Demachiere delicată

Machiajul waterproof te scapă de griji la plajă… dar nu şi de cea a curăţării sale. Foloseşte un demachiant special pentru îndepărtarea formulelor rezistente la apă (de exemplu cele sub formă de ulei), care dizolvă machiajul fără să agreseze pielea.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.