Dezvăluite de parfumieri! 5 trucuri utile pentru a face ca parfumul să persiste mai mult timp

Parfumul este unul dintre cele mai importante produse cosmetice pe care le folosește o femeie. Odată ce îți descoperi parfumul semnătură, cu siguranță îți dorești ca aroma lui să te însoțească de dimineața, de când pleci de acasă, și până seara, când te întorci. Iată câteva trucuri de la specialiști, care te vor ajuta să păstrezi mai mult timp mireasma parfumului tău preferat și să simți că ești mereu înconjurată de o grădină plină de flori:

Alege un parfum original. Iată cum îl recunoști

În primul rând trebuie să ai un produs de bună calitate. Un parfum ce are un conținut ridicat de apă și alcool nu va rezista pe piele indiferent de câte trucuri aplici. Poți recunoaște un parfum original după detaliile de pe cutie și sticlă, care sunt perfect executate. Un test util este cel al oglinzii: pulverizează un puf pe oglindă, iar dacă pata se usucă fără ca parfumul să se scurgă, ai de-a face cu un parfum original.

Noi am găsit produse cu garanție de originalitate printre aceste parfumuri de pe canar.ro. Acolo vei găsi aproape orice brand de parfum și ai siguranța că este un produs de bună calitate, care are cele mai multe șanse să persiste o zi întreagă pe pielea ta. Mai mult decât atât, prețurile în magazinele online, precum acesta, sunt mai mici decât la cele din mall-uri, însă calitatea este aceeași.

Hidratarea pielii, esențiala pentru ca parfumul să țină cât mai mult

Atât medicii, cât și cosmeticienii ne vorbesc despre importanța hidratării pentru sănătate și frumusețe. Iată că a venit și vremea parfumierilor să ne atragă atenția asupra rolului ei. Christine Luby, o expertă în domeniul miresmelor, spune că parfumul rezistă mult mai puțin pe pielea uscată, motiv pentru care recomandă să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi, dar și să utilizezi uleiuri de corp, care mențin pielea suplă.

Un truc util este să aplici puțină vaselină cosmetică sau cremă hidratantă fără parfum pe locul în care urmează să pulverizezi parfumul – încheietură, după lobul urechii.

Care este momentul perfect în care trebuie să aplici parfumul

Specialiștii recomandă să pulverizezi parfumul imediat după ce ai ieșit din duș. Aburul va face ca porii să se deshidă, iar parfumul se va fixa mult mai bine în piele. În plus, odată ce sunt eliminate impuritățile de pe piele, parfumul își va arăta adevărata mireasmă.

Unde pulverizăm parfumul ca să reziste mai mult

Cu siguranță știi deja că parfumul se aplică pe punctele de puls ale corpului – încheietură, gât – însă există un loc de pe corp unde mireasma va rezista și mai mult: părul. Pulverizează parfumul în aer și lasă-l să se așeze pe păr. Nu doar că va persista mai mult aroma, însă se va simți într-un mod subtil ori de câte ori va adia vântul prin păr.

Hainele rețin foarte bine mirosul parfumului

Miresmele unui parfum rezistă foarte bine pe materiale textile, așa că poți să folosești acest truc cu încredere pulverizând puțin și pe haine. Atenție, însă, la culori! Parfumul de bună calitate este uleios și pătează, așa că trebuie să fii foarte atentă când îl aplici. Specialiștii îți recomandă să-l folosești în mod special pe eșarfe.

In final, este foarte important să știi că durata aromei depinde de produsul pe care îl folosești. Nu confunda Apa de Parfum cu Apa de Toaletă. Cea din urmă are un conținut mai mic de uleiuri esențiale, fapt care o fac să reziste mult mai puțin pe pielea ta. De asemenea, dacă ești în căutarea unei arome care să reziste cât mai mult, ar trebui să te îndrepți către cele lemnoase și să le eviți pe cele citrice, care se vor duce mai repede.

Care este parfumul tău preferat? Ce trucuri aplici pentru a te bucura cât mai mult de mirosul lui?

Sursa foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.