Detoxifierea ritualului de înfrumuseţare

Am înțeles – doar trusa ta de frumusețe scăpase ca prin urechile acului în demersurile tale de a-ți reorienta stilul de viață în direcția cea bună. Iată cum poți să-ți detoxifici ritualul fără să-ți sacrifici look-ul.

Ingrediente de evitatÎntrebată despre acei compuși care n-ar trebui să se regăsească în produsele cosmetice, Nneka Leiba, director al programului Healthy Living Science, în a cărui bază de date se regăsesc evaluări de siguranță a mii de produse, susține că „există o groază de chimicale periculoase, însă parabenii – acei conservanți asociați cu tulburările endocrine – și ftalații – despre care se știe că afectează hormonii –, sunt în top.”

Totodată, ferește-te de aromele sintetice. Din cauza legii drepturilor de autor, brandurile nu sunt obligate să dezvăluie ce anume se află în parfumuri (de obicei, ftalați). Uleiul mineral, unu ulei derivat de ulei crud, este un alt compus ce trebuie evitat.

Cumpără „curat”

Din fericire, atât parfumeriile mari cât și farmaciile gem de produse formulate din ingrediente naturale, iar multe dintre brandurile de răsunet virează către această nișă. Majoritatea pot fi ușor de „citit”, semnalând în clar absența parabenilor, conservanțior, ftalaților, sulfaților, parfumului, etc. (Și designul acestor produse este sugestiv în acest sens , deci nu-ți va fi greu să le identifici de la distanță.)

Dacă ai dubii, internetul este plin de site-uri  specializate în depistarea produselor care ascund ingrediente periculoase în compoziție, nu trebuie decât să cauți după denumirea produsului sau numele ingredientului. De exemplu, pe safecosmetics.org găsești lista ingredientelor care nu ar trebui să facă parte din fiecare cateogorie e produs în parte, dar și rezultate ale studiilor pe diverse substanțe.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de noiembrie a revistei Cosmopolitan.

Foto: Guliver/Getty Images, PR, Studio D.. Text: Ana-Maria Prunariu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.