Detaliile care fac un machiaj perfect

De  multe ori te-ai întrebat, privindu-ți interlocutoarele, ce anume fac pentru a obține un astfel de machiaj perfect, fără să fi apelat la un makeup artist! Noi am descoperit care ar putea fi motivele pentru care nu reușești și tu…

 

Fondul de ten. Asigură-te că nu faci o mare gafă; verifică-ți fața în lumină naturală, pentru a fi sigură că fondul de ten aplicat pe față nu este prea închis sau prea deschis pentru fața ta (se poate întâmpla asta fără să fi schimbat produsul de data asta, deoarece tenul poate avea un colorit diferit de la o zi la alta). În plus, pudra poate modifica nuanța fondului de ten. Nu în ultimul rând, dacă vrei un machiaj perfect, asigură-te că formula s-a întins uniform pe toată fața, mai exact verifică zona de deasupra buzei, lateralele nasului, bărbie – maxilarul prezintă uneori o linie vizibilă, care trebuie estompată – și urechi. Curăță și sprâncenele de fond de ten, să nu pară „pârlite”.

Mascara. Se spune că trebuie să schimbi tubul de mascara la fiecare trei luni, deși tu știi că te poate ține și un an de zile. Sigur, formula începe să se modifice, devenind mai groasă și făcând cocoloașe, pe care uneori le depui fix pe gene. În primul rând, ai grijă să nu mai înfigi brusc peria în recipient (aerul pe care îl introduci cu forța deshidratează formula), iar dacă totuși face cocoloașe, nu încerca să-l îndoi cu apă. Scufundă în schimb recipientul într-un pahar cu apă fierbinte, pentru ca formula să devină din nou fluidă și să se reînchege fără să se adune în mici conglomerate.

Fardul de pleoape. Se întinde aiurea, se adună în pliurile ochilor și nu arată deloc precum în tutorialele de machiaj pe care le devorezi… Sigur, ele pot folosi produse profesionale, însă tu te poți descurca cu orice fard. Important e să ai o bază bună pentru machiajul pleoapelor, care va ține pigmentul pe loc și îi va intensifica nuanța. Doar aplică și apoi înlătură surplusul cu o pensulă curată. Nu-ți iese forma dorită? No problem… corecteaz-o după cu o pensulă pe care ai aplicat demachiant cremă, apoi aplică fond de ten pe zona ștearsă folosind o pensulă plată și finisează cu pudră. Poftim, acum și tu poți face un machiaj perfect!

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.