Depigmentare în funcție de pete

Petele pot fi o corvoada pentru ten, dar abordarea lor trebuie să fie corectă, ca să nu se agraveze situația. Iată cum alegi tipul de depigmentare în funcție de natura petelor.

Pete pigmentare ușoare

Pentru a decolora petele întunecate, indiferent de nuanța pielii tale, experții recomandă produse cu acid elagic, acid kojic și emblica – extracte din plante care pot fi folosite fără riscuri, fără prescripție medicală, dar trebuie să alegi un produs provenind dintr-o sursă cu reputație (fără brand-uri obscure, deci!).

Pete persistente

„Trei până la opt peeling-uri cu acizi alfa-hidroxizi, la fiecare două săptămâni, ar trebui să dea rezultate în acest sens”, susține specialistul Debbie Thomas. Însă acestea sunt destul de costisitoare. Poți încerca alternativa ce presupune laser și lumină intens pulsată, care pot decolora pigmentarea în 1-3 ședințe, cu retușuri de două ori pe an. Găsește un cabinet dermato-cosmetic cu cel puțin trei ani experiență, pentru a fi sigură că vei beneficia de recomandările potrivite pentru problema ta, deoarece nu există un tratament standard pentru toată lumea.

Zonă intens pigmentată – melasma

Melasma superficială poate fi tratată cu creme, însă melasma profundă (este recomandat ca in dermatolog să pună diagnosticul) este un mix de pigmentări greu de tratat și vene sparte. Pentru șanse mari de reușită, programează-ți un tratament cu laser Fraxel. Medicul poate controla cât din pigmentare poate fi îndepărtată în cadrul unei ședințe, aplicând tratamentul de decolorare cu un minim de reacții precum înroșirea pielii sau efecte secundare.

 Dacă ai piele sensibilă…

Apelează la tratamentele profesionale cu acid salicilic (trei, până la opt ședințe ar trebui să fie suficiente). Evită, însă, peeling-urile dacă pielea ta este câtuși de puțin iritată – chiar și produsele pentru acasă, cu o concentrație mică de acid salicilic, pot înrăutăți situația.

Ten închis la culoare

„Tratamentele cu laser și peeling-urile cu acizi alfa-hidroxizi pot inflama pielea închisă la culoare, agravând pigmentarea. Thomas sugerează folosirea de peeling-uri care nu albesc.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.