(P) Cum se intersectează design-ul de interior cu zona de beauty

Endorphin Lab, un studio de frumusețe din inima Bucureștiului, cu o misiune asumată (încă de la începuturile existenței sale), aceea de a stimula creșterea nivelului de endorfine în rândul vizitatorilor săi, a avut de curând parte de o sesiune autentică de reînfrumusețare, marca Decoraktiva.

Omul de legătură, care a asigurat întâlnirea și racordarea celor două branduri este Alina Alexe, make-up artist și designer de interior, cu o afinitate puternică către tot ceea ce reprezintă îmbinarea armonioasă dintre estetic și funcțional (atât în zona de design, cât și în cea de beauty).Între câteva sesiuni de make-up și o amplă cercetare în zona design-ului de interior inspirat din tradiție locală (pe care Alina Alexe o desfășoară în prezent ca o continuare a proiectului Casa de la țară, despre care puteți afla mai multe aici), am stat de vorbă câteva minute cu Alina, care ne-a dezvăluit toate minunățiile reieșite din întâlnirea celor două mari pasiuni ale sale.

Care este filosofia din spatele proiectului de redecorare a spațiului ocupat de Endorphine Lab?

Endorphin Lab este un spațiu relativ atipic dacă ne raportăm la industria din care face parte. Este, de fapt, locul în care se formează o adevărată comunitate de beauty & lifestyle și în care primordială este starea de bine a persoanelor care îi calcă pragul, dar și funcționalitatea, sub toate formele pe care le îmbracă.

Pornind de la felul în care sunt plămădiți oamenii care activează spațiul, era imposibil ca locul să nu reflecte câteva trăsături esențiale: confort, armonie, lumină. Împărțirea spațiului în camere este adaptată impecabil nevoilor fiecărui beauty-specialist în parte, iar simbolistica detaliilor de decor pune un puternic accent pe feminitate și candoare, două trăsături care ar trebui să însoțească orice spațiu dedicat (în mod deosebit) femeilor și în care noțiunea de wellness ocupă un loc aparte.

Ce a stat la baza inspirației pentru conceptul de design?

Design-ul Endorphin Lab a pornit de la o sumă de elemente care ne aduc bucurie, liniște și serenitate, pentru că aceasta este menirea principală a întregului spațiu. Texturi prietenoase la atingere, simboluri solare, culori care relaxează și imagini care ne transportă în diverse stări de liniște, armonie și limpezire, sunt toate prezente și se completează reciproc într-o combinație echilibrată. Iar dacă ajungi la toaletă, de ce să nu te trimită încăperea, pentru câteva clipe, într-un luminiș tropical cu accente luxuriante?

Cine face parte din echipa din spatele proiectului de design?

Decoraktiva nu este un business, ci o inițiativă care nu a mai încăput într-un hobby. Pasiunea și preocuparea mea pentru decorațiuni este, mai degrabă, o pornire naturală care se manifestă liber de la început și până la predarea proiectelor. În acest proces sunt implicați prieteni, membri ai familiei uneori; sigur că și distribuitori de produse sau retaileri, cunoștințe care se molipsesc de entuziasm și contribuie cu mici detalii.

Cum se intersectează zona de design de interior cu zona de beauty?

Răspunsul la această întrebare vine intuitiv și este legat organic de experiența mea din ultimii ani: cu un background de make-up artist care înțelege dotările optime (și absolut necesare!) pentru un spațiu cu o astfel de destinație și care rezonează, deopotrivă, cu ceea ce le aduce bucurie și le face plăcere tuturor persoanelor care trec pragul acelei încăperi, traiectoria este destul de firească și pornește de la descoperirea unei armonii. Tot ceea ce vezi în jurul tău este despre frumusețe, dar nu una inventată (ca după catalog), ci o inspirație care pornește chiar de la nivelul celular.

Care e povestea din spatele studioului Endorphin Lab?

În jurul conceptului Endorphin Lab s-au strâns oameni care nu mai au loc în matca unor proiecte în care nu se regăsesc și în care nu pot fi ei înșiși. Odată ce ei între ei și-au dat seama că frumusețea nu e numai despre trenduri, styling și aparențe, starea de bine care se instalează (odată ce s-au trezit din letargia consumeristă) este ceva ce nu mai pot ascunde.

Așa a apărut Endorphin Lab, un loc în care se simt bine pe de-o parte oamenii care vin să beneficieze de servicii orientate către armonie dar, pe de altă parte, și specialiștii în beauty. Naturalețea cu care se naște o comunitate în jurul valorilor ăstora care ne definesc până la ADN descrie foarte clar ceea ce se întâmplă la Endorphin Lab.

Cum sunt răsfățați cei care calcă pragul studio-ului?

Endorphin Lab este în primul rând un spațiu în care te simți ca în living-ul unor prieteni. Toată echipa se află acolo din preocuparea pentru estetică și din plăcerea de a livra servicii derivate dintr-un talent personal. Musafirii simt că ajung într-un loc în care vor găsi soluții potrivite nevoilor lor specifice, pentru că au cu cine să comunice și pentru că întotdeauna se creează o lungime de undă comună. La Endorphin Lab, fiecare persoană care vine să se încarce cu mai multă armonie și să elibereze endorfine face parte din comunitate, indiferent de cine este în viața de zi cu zi, așa că, fără îndoială, va primi un tratament pe măsură!

Care sunt principiile de bază într-un ritual de frumusețe?

Ritualurile de frumusețe, indiferent de obiectivele pe care le au, trebuie să scoată la iveală zona de confort maxim a beneficiarului. E retrograd să ne referim la beauty ca la o sumă de produse și tehnici, când de fapt e vorba strict de o procedură de armonizare și, în același timp, de relațiile interumane, care se leagă natural. Pe parcursul acesteia, este esențial ca specialistul să aibă starea de spirit de a stimula endorfinele care trebuie să iasă la iveală după orice procedură.

Unde vă găsim?

Endorphin Lab poate fi vizitat, în București, pe strada Atena, la numărul 11, etajul 2.

Pentru o vizită virtuală puteți accesa paginile de social media ale studio-ului:

https://www.facebook.com/endorphinlab.ro/

https://www.instagram.com/endorphinlab.ro/

Mai multe proiecte semnate de Alina sub marca Decoraktiva pot fi văzute aici: http://decoraktiva.ro/ sau în paginile de social media ale brand-ului:

https://www.facebook.com/decoraktiva/

https://www.instagram.com/decoraktiva/

Photo credits: Cătălin Georgescu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.