Decolteu sexy – trucuri de ingrijire

Pentru un decolteu sexy, trebuie sa acorzi mai multa atentie zonei. In fond, e vorba de „prelungirea” tenului tau.

Îți dorești un decolteu sexy? Trebuie să-i acorzi o atenție specială. De ce? În comparație cu alte zone ale corpului, pielea cuprinsă între bărbie și bust este mai subțire și are mai puține glande sebacee. Asta înseamnă că petele pigmentare și ridurile pot apărea mai curând, sau se pot intensifica, susține Shereene Idriss, dermatolog newyorkez.

Minimizează ridurile. Liniile orizontale „colier” pot fi puse pe seama pierderii naturale de colagen și mișcărilor repetate cu bărbia în piept, explică dermatologul Marina Peredo, dermatolog și „skinfluencer” în New York. Linille verticale de pe piept, și ele cauzate de pierderea de colagen, pot fi combătute dormind pe-o parte sau pe burtă, mai spune Peredo. Însă o cremă cu peptide și colagen ar putea face minuni pentru fermitatea bustului. Cât despre ridurile de pe gât, poți folosi o mască pentru atenuarea liniilor fine și de ridurilor de expresie de pe bărbie și gât.Creează contur. Cremele nu pot sculpta în bărbie sau gușă. Dar tratamentele locale profesionale – piatra Gua Sha și microcurentul – pot remedia situația, cel puțin temporar. Prima, o tehnică specifică Medicine Chinezești, folosește un accesoriu micuț și neted (precum piatra de jad) pentru a masa fața și gâtul în scopul eliminării tensiunii și definirii musculaturii, arată Sandra Lanshin Chiu, specialist Gua Sha și acupuncturist. O poți face și tu acasă plimbând partea plată a pietrei de la claviculă până la bărbie, apoi fpolosește partea proeminentă a pietrei din vârful bărbiei către urechi. Microcurentul, pe de altă parte, trimite curent electric de joasă intensitate, absolut nedureros, prin țesutul facial și musculatura feței, pentru a spori fermitatea, tonifia șu susține drenajul limfatic, aspune Sadie Adams, ambasadoare Sonage. Aceasta recomandă un dispozitiv de uz domestic, pentru a dubla eficiența tratamentelor profesionale.

CITEȘTE ȘI: Cum îți îngrijești spatele

 

Deschide nuanța pielii. La fel ca în cazul tenului, expunerea neprotejată la radiațiile UV poate determina producția de melanină în exces, care se traduce printr-o nuanță neuniformă a pielii decolteului. „Un serum pentru iluminarea pielii, folosit zilnic, cu ingrediente precum acid kojic și niacinamide, poate ajuta la estomparea pigmentului nedorit,” arată dr. Idriss. Produsul de Skinceuticals, de mai jos, le conține pe ambele. Și nu uita de protecția solară; „aplică ori de câte ori îți dai pe față – este o condiție esențială pentru a-ți păstra tonul uniform al pielii și pentru a preveni hiperpigmentarea, ” mai spune Idriss, care recomanda utilizarea unui indice SPF 45 sau mai mare.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.