Cum îți decolorezi singură părul acasă. Tips & tricks

Să îţi decolorezi singură părul nu este atât de dificil precum ai crede! Cu puţină grijă, te poţi descurca şi singură acasă, dacă nu ai alte opţiuni. Ţi-am pregătit în acest articol câteva sfaturi care te vor ajuta.

Decolorarea este un proces chimic prin care pigmentul părului, fie el natural sau artificial, este îndepărtat. Chiar dacă multe persoane se tem de acest proces, metodele de decolorare din zilele noastre sunt mai blânde decât în trecut, astfel încât părul tău nu va fi distrus. În funcţie de cât de deschis la culoare vrei ca părul tău să fie, dar şi de culoarea actuală, există diferiţi oxidanţi pe care îi poţi folosi – de 3%, 6%, 9% sau 12%. Oxidantul se amestecă cu pudra decolorantă, rezultând amestecul pe care îl aplici pe păr.

De ce ai nevoie ca să-ţi decolorezi părul acasă?

decolorarea parului

 • În primul rând, de decolorant, bineînţeles. În funcţie de lungimea părului, cumpără unul, două sau chiar trei plicuri. Dacă nu eşti 100% sigură de câte plicuri ai nevoie, cumpără unul în plus. După cum am menţionat şi mai sus, există mai multe tipuri de oxidanţi, care se aleg în funcţie de culoarea actuală a părului şi de cea pe care ţi-o doreşti.
 • Bol din sticlă sau plastic în care să amesteci decolorantul şi pensulă specială cu care să îl amesteci şi cu care îl aplici pe păr.
 • Mănuşi de plastic, pelerină de plastic sau un prosop vechi şi haine vechi. Ai grijă, decolorantul nu scoate doar pigmentul din păr, ci şi din îmbrăcăminte, astfel încât te poţi trezi cu pete pe haine dacă ţi-a scăpat chiar şi puţin produs pe ele.
 • Piepten, elastice de păr şi agrafe.
 • Ţine la îndemână şi un şerveţel sau discuri de bumbac, în cazul în care o suviţă de păr te-a atins pe faţă.

Ţine minte! Nu te decolora cu o zi înainte de un eveniment important. În cazul în care ceva nu merge bine, trebuie să ai destul timp la dispoziţie să îţi „repari” părul.

Citește și: Cum obții cea mai sexy culoare pentru părul tău

Cum să-ţi decolorezi părul singură.

 • Descurcă bine părul, apoi împarte-l în părţi egale.
 • Aplică cu grijă decolorantul pe păr, şuviţă cu şuviţă. Nu te grăbi, pentru că este posibil să nu întinzi produsul bine şi te vei trezi cu pete. Dacă te temi că nu eşti destul de rapidă, iar unele şuviţe vor rămâne prea mult timp cu decolorant pe ele, în timp ce altele nu, încearcă să decolorezi întâi jumătate de păr, lasă decolorantul să acţioneze, spală acea parte şi continuă cu decoloratul celeilalte jumătăţi. Este mai bine să fi extraprecaută decât să regreţi.
 • După ce ai terminat de aplicat produsul, masează bine părul pentru a omogeniza decolorantul, apoi acoperă-l cu o folie de aluminiu.
 • Lasă decolorantul să acţioneze 30-45 de minute în funcţie de cât de deschisă este nuanţa pe care ţi-o doreşti. Stai cu ochii pe ceas, dar şi pe păr; uită-te din când în când la el pentru a vedea cum decurge procesul.
 • Spală bine părul cu şampon, apoi foloseşte o mască hidratantă pentru păr deteriorat.

Asta a fost tot! Acum că ai terminat procesul decolorării părului, eşti pregătită pentru o nouă culoare. Este de preferat să nu te vopseşti imediat, ci să aştepţi o zi-două, însă stai liniştită, părul nu va cădea nici dacă te vei vopsi imediat după decolorare.

Este important de ţinut minte că decolorarea nu distruge părul atât de mult cum multe persoane cred. Nu te teme de decolorare pentru că ai impresia că părul tău va fi brusc foarte deteriorat. Dacă îţi îngrijeşti corect părul, iar acesta este sănătos, va continua să fie într-o stare bună şi după decolorare. În cazul în care vrei să continui să te decolorezi, nu este nevoie să aplici mereu decolorant pe tot părul, ajunge doar la rădăcină.

Tu ţi-ai decolorat părul vreodată singură acasă? Ai trucuri pe care vrei să le împărtăşeşti cu noi?

Citește și: Cum scoți vopseaua de păr acasă, fără decolorant?

 

Sursă foto: iStock

10 comentarii
   1. Conteaza si cat de des e parul si cat de gros e firul. Cel mai bine e sa cumperi mai multe plicuri decat estimezi ca ti-ar trebui, prepari doar o parte din ele si, daca mai ai nevoie, prepari si restul.

  1. Cat timp trebuie tinut decolorantul in păr, pentru a ieși blondul acela alb, nu blondul acela gălbui?

   1. Buna, Valentina! Parul nu se va decolora niciodata pana la alb, este imposibil sa scoti complet pigmentul galben. Pentru a ajunge la un blond platinat ai nevoie de un pigment mov, care sa „anuleze” galbenul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.