De ce trebuie să folosim creme diferite dimineața și seara?

Multe femei folosesc aceeași cremă de față atât dimineața, cât și seara, însă acest lucru este greșit. COSMO îți explică de ce tenul tău are nevoie de creme diferite.

Dimineața, tenul tău are nevoie de o cremă bogată în antioxidanți. Aceasta va proteja tenul de daunele provocate de mediul înconjurător și inhibă distrugerea celulelor cauzată de radicalii liberi. Îți recomandăm să depozitezi această cremă la frigider, pentru a fi rece atunci când o aplici pe piele. În felul acesta, îți vei „trezi” chipul. De asemenea, caută și vitamina C printre ingrediente – aceasta stimulează colagenul și reduce pigmentarea pielii.Citește și: Ce tip de ten ai și cum să îl îngrijești

Seara, tenul tău are nevoie de o cremă hidratantă. Acum este momentul potrivit să folosești și o cremă pentru ochi sau chiar un serum. Cremele de noapte sunt, în general, mai grase, pentru a hidrata îm profunzime tenul pe timp de noapte. În plus, pot șterge ridurile de expresie.

Citește și: Cum alegi crema antirid în funcție de tipul de ten 

Cum alegem crema de față?

În primul rând, fie că vorbim de crema de zi sau cea de noapte, trebuie să o alegem în funcție de tipul de ten. Fiecare tip de ten are nevoile sale, deci ține cont de ele!

Apoi, alege o cremă cu SPF, indiferent de anotimp! Chiar și în zilele mohorâte, doar 20% din radiațiile nocive sunt filtrate și reținute de nori. În plus, 80% din îmbătrânirea tenului este cauzată de razele UVA.

Citește și: Ce SPF trebuie să aibă crema ta de protecție solară?

Nu în ultimul rând, evită produsele care conțin parabeni. Aceștia au rolul de conservanți, însă îți pot afecta sănătatea. Mai bine să nu riști!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.