De ce TREBUIE să ai un roller de masaj facial

Cum, încă nu ai încă un roller de masaj facial?

Într-o epocă a gadgeturilor, un dispozitiv de masaj cu pietre semiprețioase pare mai degrabă un moft. Jad, cuarț, opal, ametist, obsidian… ca și cum nu era suficientă dilema privind utilitatea unui roller de masaj facial sau altfel spus, a instrumentului de masaj cu piatră, acum trebuie să te mai decizi și ce fel de piatră vrei să aibă bagheta ta cu două capete. E drept, arată atât de Instagramabil, iar prețul e deloc de neglijat. Dar dincolo de valoarea materialului, ce anume justifică o astfel de investiție?

Un pic de istorie

„Rolele de jad sunt folosite de secole în China pentru masajul pielii,” spune Melissa Kanchanpoomi Levin, medic și fondatorul Entiere Dermatology. În centrul atenției au revenit datorită obsesiei recente pentru „wellness”, concept la baza căruia stau în mare parte practici tradiționale din zona asiatică. N-a fost nevoie de prea multe argumente pentru ca aceste accesorii să devină în scurt timp un fel de baghetă magică ce face întunecatele cearcăne să dispară, netezește ridurile și îți transformă pe loc produsele de îngrijire pe care le aplici prin masajul cu pietre în adevărate poțiuni miraculoase.

Și totuși, nu toată lumea e convinsă de super-puterile acestora. Stimularea micro-circulației sanguine și drenaj limfatic? Nimic senzațional; îți poți folosi și degetele pentru asta. Relaxare (dacă practici masajul la rece, după ce ai ținut dispozitivul la frigider)? Păi, un cub de gheață ar rezolva și asta, mai ales dacă intră în schemă și un pahar de rosé. Cât despre aplicarea produselor de îngrijire, pun pariu ca te-ai descurcat de minune și până acum, cu mâinile goale.

Scurt tratat de „pietrologie”

Mai rămâne un aspect, deloc de neglijat: puterile despre care se spune că aceste pietre le au. Adică, de ce-ar fi aceste dispozitive făcute din jad, cuarț sau mai știu eu ce piatra lunii, dacă nu pentru că fiecare dintre ele are un rol precis (în afară de cel estetic)! Producătorii de skin-rollere o confirmă: Skin Gym este doar unul dintre aceștia și susține că jasp-ul roșu ajută la diminuarea petelor închise iar sodalitul albastru calmează inflamațiile. Revolution Skincare pretinde că roller-ul cu cuarț roz calmează pielea, iar jadul este folosit tradițional pentru lifting-ul pielii. Un alt brand, CrystalLove, subliniază efectele benefice ale chihlimbarului și ametistului în acnee și infecții bacteriene, iar despre obsidianul negru spune că îmbunătățește trăsăturile faciale masculine. Pentru susținerea elasticității pielii, brandul Zoe Ayla propune turcoazul, iar despre cristal spune că este cea mai puternică dintre pietre. Iar pentru a da o notă mai actuală rolei, Erfello propune un roller de masaj facial cu vibrații.

Beauty-talisman

Deloc de ignorat, energia acestor nestemate este încă un argument în favoarea achiziționării unui roller de masaj facial. Dacă te iei după tibetani, fiecare lună a anului corespunde unei pietre (semi)prețioase: Ianuarie – Granat, Februarie – Ametist, Martie – Aqvamarin, Aprilie – Diamant (wow!), Mai – Smarald, Iunie – Perlă, Iulie – Rubin, August – Peridot, Septembrie – Safir, Octombrie – Opal, Noiembrie – Citrin, Decembrie – Topaz Albastru sau Turcoaz. În Tantra, cristalele sunt utilizate pentru a activa, echilibra și amplifica energia celor 7 chakre. Și în Feng-Shui, pietrele sunt folosite pentru a îmbunătăți calitatea vieții plin plasarea lor strategică. Deloc întâmplător, cele mai puternice pietre sunt cuarțul, ametistul, jadul, cele mai populare pietre folosite în fabricarea roller-elor de masaj facial. Pe care, apropo, noi le adorăm!

Nu te-ai decis pe care s-o alegi? Poftim recomandările noastre:

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.