De ce sa folosesti machiaj mineral

Din ce în ce mai multe femei au început să folosească machiajul mineral, acesta devenind din ce în ce mai popular în rândul make-up artiştilor şi vedetelor, dar şi în cazul persoanelor obişnuite.

Acest tip de machiaj a existat din anii ’70, însă a început să fie mai folosit destul de recent, în urmă cu doar câţiva ani, însă a ajuns să aibă succes foarte repede. Motivul pentru care este atât de folosit este că s-a impus ca o alternativă mult mai sănătoasă a machiajului tradiţional.

Machiajul mineral conţine doar ingrediente naturale, create din pudră de minerale, fără ca diferite substanţe chimice să fie adăugate, cum ar fi parabenii, conservanţii, alcoolul sau parfumul.

Ce beneficii are?

Cel mai important beneficiu al acestui tip de fard este efectul antiinflamator şi calmant. Din acest motiv, este recomandat chiar şi de esteticieni pacientelor cu ten sensibil, pentru că, deşi nu irită pielea, au o putere mare de acoperire. Astfel, poate masca nu numai micile imperfecţiuni ale pielii, dar şi cicatrici lăsate de diferite afecţiuni sau chiar mici intervenţii chirurgicale.

Un alt beneficiu important este acela că nu blochează porii. Deşi ştii că la finalul zilei este mai mult decât necesar să te demachiezi, poate că şi tu ai fost vreodată prea obosită să o faci, iar după două zile te-ai trezit cu coşuri şi puncte negre. Acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul machiajului mineral! 

De asemenea, pigmenţii naturali au un efect de filtru solar, deci eşti şi protejată împotriva razelor nocive ale soarelui.

În plus, există o varietate mare de nuanţe, mult mai intense şi cu o strălucire specială. Acest lucru se datorează tehnicii Natural Baked Colors, care constă în ţinerea în cuptor la temperaturi înalte timp de zeci de ore.

Cum se aplică?

Dat fiind că machiajul mineral se găseşte sub formă de pudră, este necesar să foloseşti pensule pentru a-l aplica – de preferat unele de calitate, din păr natural. Dacă îţi faci griji că acestea sunt scumpe şi nu vei reuşi să le utilizezi corect, stai liniştită! Într-adevăr, accesoriile de machiaj de calitate pot fi ceva mai scumpe, însă ce produse de calitate nu sunt? Cât despre utilizarea lor, aceasta nu este deloc dificilă.

Tu foloseşti produse de machiaj minerale? Dacă nu, te-am convins să o faci?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.