De ce nu ar trebui să aplici ulei de cocos pe față, mai ales dacă ai acnee

În ultimii ani, uleiul de cocos a devenit cunoscut ca fiind un produs minune, care poate repara orice, însă acesta nu ar trebui aplicat pe față, în special de către persoanele care suferă de acnee.

Care e problema?

Uleiul de cocos nu se comportă pe piele ca alte uleiuri, ci ca o ceară. Cu alte cuvinte, nu poate pătrunde prin pori, ci rămâne pe partea superioară a pielii, iar acest lucru duce la blocarea porilor. Acest lucru afectează în special persoanele care suferă de acnee, dar nu numai.Citește și: Cele mai eficiente ingrediente anti-acnee 

Mai mult, nu are un profil nutrițional foarte mare, cu beneficii importante pentru piele, precum alte uleiuri care hrănesc mai bine pielea.

Uleiul de cocos ca demachiant

Multe femei folosesc uleiul de cocos pentru a elimina machiajul, mai ales cel rezistent. Însă dacă nu te speli foarte bine, există șanse mari să mai rămână urme care blochează porii. Mai potrivit în acest scop sunt uleiul de argan sau cel de șofrănel.

În jurul ochilor

Pentru că în această zonă nu există ganglioni de sebum, uleiul de cocos poate fi aplicat în jurul ochilor, dar într-un strat foarte subțire.

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Laura Capon)

4 comentarii
  1. Suplimentele alimentare pot intr-adevar sa ajute la eliminarea acneei , cu conditia ca pe langa aceste tratamente sa se aiba grija si cu regimul alimentar. Sa avem grija la ceea ce mancam.

  2. Produsele pentru eliminarea cosurilor pot fi utile cu conditia sa se tina si o dieta de detoxifiere care sa elimine cosurile intr-un timp scurt.

  3. Si eu am cosuri. Am inceput de cateva zile o cura cu derminax si sper sa ma ajute. E extrem de frustrant sa ai acnee, sa incerci mai multe remedii si sa observi ca nu ai rezultate. Poate cu produsul asta o sa am rezultate mai bune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.