De ce machiajul tău nu arată ca-n reviste

Poate că nu ai nevoie de un masterat în machiaj ca să-ți iasă cum trebuie, însă există câteva greșeli ce pot transforma un machiaj perfect într-unul mediocru.

machiaj

1 Nu aplici bază de machiaj
Baza e de bază… pe față. Pentru ca tenul să arate cât mai bine după aplicarea fondului de ten, baza pentru machiaj este esențială, aceasta uniformizează suprafața pielii și ajută fondul de ten să se așeze mai bine și să reziste mai mult. Dar, dacă obișnuiești să-ți folosești doar mâinile pentru a-ți aplica produsele pe față, ai grijă să-ți speli mâinile după întinderea bazei cu palmele, pentru a te asigura că fondul de ten aderă mai mult pe față și mai puțin pe palme.

2 Nu ții cont de expresiile feței
Ți se întâmplă des să constați că, în urma machiajului, cutele de pe frunte sau cele dintre nas și colțurile gurii sunt mai vizibile ca niciodată? Asta se întâmplă pentru că fondul de ten și pudra se adună în exces cât tu te „strâmbi” la aplicarea creionului/tușului de pleoape, a fardului ori rimelului. Pentru a evita asta, folosește burețelul de machiaj pentru a șterge surplusul de fond de ten și nu aplica pudra (translucidă) decât la final, după ce vei fi terminat cu ochii.

3 Nu aplici corectorul corect!
Multă vreme, corectorul – fie ele lichid sau solid – se așternea fidel pe direcția cearcănelor, însă rezultatele au fost mereu discutabile. Mai nou, de câțiva ani, makeup artiștii recomandă aplicarea concealerului în „V”, pornind din colțurile ochilor, cu baza în dreptul nărilor, astfel încât zona corectată să fie acoperită cât mai natural și mai luminos.

4 Ignori sprâncenele!
Machiajul corect al arcadelor poate transforma un machiaj banal într-unul spectaculos, care să atragă atenția în zona ochilor, luminând fața și privirea. Și nici măcar nu e atât de complicat: folosește corector pentru a crea conturul extern al sprâncenelor, apoi aplică fard bej perlat sau creion iluminator pe dedesubt, în zona arcuirii acestora.

5 Pui fondul de ten într-o lumină… proastă
Atunci când îl testezi pentru a-l cumpăra, dar și atunci când îl aplici pe față acasă, este esențial să te bucuri de lumina naturală a zilei, cea ce care vei avea parte mai toată ziua. Pentru extra-siguranță, cumpără-ți și nuanțele de fond de ten „vecine” – mai deschis și mai închis, deoarece pielea poate varia în nuanțe de la o zi la alta, în funcție de schimbările prin care trece organismul, anotimp, etc.