De ce devine fondul de ten portocaliu?

Ai cumpărat fondul de ten, pare nuanța ideală, totul e perfect. Dar la ceva timp după ce îl întinzi pe față, acesta devine de culoarea fresh-ului de portocale? Păi, există o explicație.

De ce se întâmplă asta? Nici eu nu-mi puteam explica acest lucru, însă m-a lămurit Lynne Sanders, chimist cosmetic. Deci ce se întâmplă cu fondul de ten? „Motivul pentru care vedem acest fenomen tot mai frecvent este moda formulelor cu acoperire mare”, spune aceasta. „Acestea conțin de obicei o cantitate mare de oxid de fier roșu. De sine stătător, acesta nu devine portocaliu. Problema este că acest pigment special oxidează și devine mai intensă (adică oranj) atunci când intră în contact cu amestecul între apă și grăsimi proprii pielii, ușor acide.”

CITEȘTE ȘI: Știi totul despre fondul de ten?

Deci tenul e de vină? „Da. Chiar și pielea uscată deține grăsimi care sunt eliberate lent în timp, și reacționează cu apa prezentă în majoritatea fondurilor de ten. Cu cât tenul devine mai gras și cu cât trec orele dintr-o zi, cu atât este mai mare șansa să se producă reacția chimică pe fața ta,” spune Sanders.

Și cum evit asta? Fondul de ten cu acoperire mică sau medie are mai puțin pigment și e mai puțin probabil să oxideze. Dacă nu vrei să faci acest compromis, încearcă o variantă fără ulei, un stick fără apă, sau un fond de ten cremă pe bază de silicon, ori o pudră minerală.

Dar dacă vreau să-mi păstrez formula cu acoperire maximă? Atunci aplică pe dedesubt formule de îngrijire a pielii fără ulei, pentru că emulsiile ulei-și-apă sunt de obicei acide și pot duce la oxidare. Vei avea nevoie și de un primer pe bază de silicon, fără ulei, care absoarbe grăsimea, pentru a împiedica sebumul să afecteze nuanța fondului de ten.

Formule anti-oranj

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.