De ce apar de fapt ridurile fine?

Ridurile fine ar trebui să apară după vârsta de 30 de ani, dar multe femei mai tinere le observă mai ales în jurul ochilor încă de la 20+ ani. Din fericire, există o modalitate de a scăpa de ele – și nu implică tratamente scumpe!

Ridurile fine sunt cauzate de expresii faciale repetate în timp; de aceea, se mai numesc și riduri de expresie și pot fi observate întâi în jurul ochilor, pe frunte și la colțurile gurii. Evident, soluția nu este să nu mai zâmbești sau să nu te mai încrunți niciodată, ci să ai grijă de pielea ta.Principalul motiv pentru care ridurile fine apar la femei abia trecute de 20 de ani este deshidratarea. Semnele acesteia mai includ și cearcănele și un ten cu aspect tern. Hidratarea îți menține pielea suplă, plină și radiantă, iar tu vei arăta tânără mai mult timp.

Cum se hidratează corect pielea?

Înainte de a-ți cumpăra creme și tratamente costisitoare, hidratează-te din interior cu apă și ceaiuri. Evită cafeina și alcoolul, dar și produsele cu un conținut mare de zahăr.

Evită dușurile și băile lungi și prea fierbinți, folosește un umidificator pentru a combate efectele aerului condiționat și nu uita niciodată de protecția solară.

Măcar o dată pe săptămână, aplică o mască de ulei de măsline, iar după aproximativ 15-20 de minute curăț-o ușor cu apă micelară.

Citește și: Totul despre apa micelară 

Citește și: 3 activități care întârzie formarea ridurilor 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.