Ai coșuri? Să-ți spune de ce…

 

Ai crezut că ai scăpat de coșuri la vârstă pubertății, dar iată-le din nou. Află motivul real.

Dacă te confrunți frecvent cu coșuri (în număr mare) în același loc iar regimul tău de frumusețe nu s-a schimbat, privește harta facială. Este foarte posibil ca tenul tău să să-ți comunice probleme interne:

coșuri

Foto: Gucci / IMAXTREE

Între sprâncene

Erupțiile cauzate de alergiile alimentare tind să apară în această zonă, ceea ce poate indica faptul că există toxine în ficat. Caută să eviți alcoolul, mâncarea grasă și lactatele, și fă un pic mai multă mișcare. Încearcă să dormi mai mult pentru a evita gustările nocturne, astfel încât ficatul să se odihnească.

 

Pomeți

Obrajii reflectă nereguli la nivelul sistemului respirator și pot fi cauzate de fumat sau alergii. Evită să consumi alimente acide (carne, lactate, alcool). Dacă apar coșuri  în partea de jos a obrajilor, pot indica probleme în cavitatea bucală, deci fă-ți programare la dentist. Dacă, însă, apar pe deasupra pomeților, spre tâmple, curăță-ți bine telefonul și dormi pe o față de pernă din mătase. Locuiești într-un oraș poluat? Atunci procură-ți produse cu afect anti-poluare.

Bărbie

Coșurile ivite în această arie indică stres în exces și schimbări hormonale, putând semnale și perioada de ovulație. Este foarte important să menții curată această zonă (tindem să ne atingem fața mai des în zona bărbiei/mandibulei); optează pentru un produs de curățare zilnică, care să decongestioneze zona. Dacă problemele au la bază stresul, înscrie-te la o clasă de yoga sau instalează-ți o aplicație de meditație. Și ai putea să te plimbi mai mult în aer liber.

Frunte

Coșurile de pe frunte sunt de obicei un semn că există probleme la nivelul sistemului digestiv, cauzate de toxine și deshidratare. Dacă faci mult efort, erupția de coșuri poate fi o consecință a transpirației, care usucă pielea. Curăță-ți pielea înainte și după sală folosind o loțiune micelară sau șervețele demachiante.

 

Nas

Când apar pe nas, coșurile pot trăda o indigestie, retenție de apă sau circulație proastă. Renunță la condimentele puternic aromate(inclusiv usturoi, ceapă, chilli) și redu consumul de carne. Nasul este legat și de inimă. Testează-ți nivelul de vitamina B și verifică-ți presiunea sanguină – e posibil să fie nevoie să faci schimbări în alimentație, pentru a te concentra pe sănătatea inimii. Pentru purificarea pielii, alege un produs anti – coșuri pe bază de cărbune.

Sub ochi sau urechi

Coșurile apărute în zonele cu piele delicată pot semnala probleme cu rinichii, precum deshidratarea. Mărește aportul de apă și evită mâncărurile foarte sărate (chips-uri, fast-food, etc.), acestea pot provoca coșuri.

Păstrați curățenia

Asigură-te că ritualul de curățare a pielii este potrivit tipului tău de ten și nu te culca până nu te asiguri că toate impuritățile au fost eliminate; acumularea de murdărie și excesul de sebum pot da naștere coșurilor și fără vreun motiv anume.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.