De ce ai absoluta nevoie de un look original

Asociezi o vedetă cu o coafură sau un stil de make-up? Asta pentru că celebritățile își compun lookuri “semnătură”. Iată de ce te-ar ajuta să adopți unul.

Ce au în comun Rita Ora, Rihanna și Kim Kardashian West? Ambele și-au clădit statutul de brand prin ambiție, carismă și încă o strategie subtilă: un look caracteristic. Și nu te gândi că ne referim doar la coafură și machiaj, vorbim de o strategie profesională de PR.1. Arată că ești de încredere

„Consecvența – chiar și în ceea ce privește înfățișarea – inspiră oamenilor încredere. Transmite un mesaj non-verbal că se poate conta pe tine”, spune Laurin Sydney, care consiliază personalități pentru aparițiile publice. „Dacă luni te duci la serviciu nemachiată, iar a doua zi te prezinți cu pleoapele albastru-intens, se creează percepția că sunt zile în care îți irosești prea mult timp experiementând cu farduri, în loc să te concentrezi asupra muncii”, adaugă expertul. Sydney admite faptul că este o gândire nedreaptă, nefondată, însă ”în mediul social, percepția asupra lucrurilor pune deseori în umbră realitatea.”

Gala MET 2015. Best beauty looks

2. Este o promovare vizuală

Păstrarea unei identități în înfățișare este și o dovadă de maturitate. „Tipele de 20 și ceva de ani care experiementează în căutarea identității pot părea adolescente care încearcă să-și dea seama ce și cum…”, spune Vivian Diller, psiholog specializate în problemele feminine. „Se presupune, atunci când ești adult, că te cunoști, că-ți știi atuurile, inclusiv pe cele fizice. Schimbând tot timpul ceva arăți că ești nesigură pe tine.” Ia exemplu de la Victoria Beckham: după ce a experimentat cu șuvițe, țepi sau extensii, acum este mereu fidelă tunsorii „bob” marcă-înregistrată, în ton cu cariera sa controversată în modă.

Look de festival. Best dressed la Coachella 2015

3. Îți dă un aer distins

Îndată ce vei înceta să oscilezi între tendințe, vei ieși în evidență în sensul bun. „Un look pe care lumea să îl asocieze cu tine, precum o amprentă a ta personală, este o cale sigură spre a-i face pe oamenii să-și amintească de tine”, spune Diller. Nu trebuie să fie ceva extravagant – Jennifer Aniston a făcut din coafura sa din Friends o „pecete” pentru zeci de ani – trebuie doar să descoperi ceva ce te avantajează și să fii consecventă. Nu înseamnă că te plafonezi – un look semnătură îți poate oferi diversitate. Dacă îți place să porți rujuri intense, încearcă nuanțe diferite. Dacă a părul tuns drept, poartă-l fie lins, fie wet-style. „Fii creativă în limitele stilului personal ales”, spune Sidney.

Premiile Oscar 2015: Best beauty looks

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise