5 metode pentru curățarea tenului în 30 de secunde

E târziu, ești obosită (poate și încordată), iar ritualul pentru curățarea tenului  sună la fel de tentant ca niște flotări într-o mână. Noile cercetări arată că o curățare rapidă ar putea să-ți facă pielea… de vis!

 

Te lași furată de Moș Ene fără să te demachiezi, deși știi bine ce te-așteaptă: coșuri. Pare-se, totuși, că asta ar trebui să fie ultima pe lista grijilor tale. Conform unui studiu publicat recent, chimicalele responsabile de poluare (cunoscute drept specii de oxigen reactiv) creează același tip de daune precum razele ultra-violete (UV): riduri și hiperpigmentare. 

 

Uleiul de curățare

Folosirea uleiului în scopul de a curăța tenul de grăsime și impurități sună destul de ilogic, dar nimic nu e mai rapid ca uleiul în a înlătura machiajul, fie el și rezistent. „Uleiurile nutritive – de la argan și până la susan – dizolvă rapid murdăria, sebumul și urmele de machiaj fără sentimentul final că te strânge pielea”, susține celebra cosmeticiană (și susținătoare a uleiului) Sonya Dakar. „Când îți clătești fața, pielea rămâne suplă și radioasă.” (Tenul uscat și cel mixt au cel mai mult de câștigat de pe urma uleiului; evită dacă te confrunți cu acnee).

Cum îl folosești? Aplică-l prin masaj, pe pielea uscată, adăugând câte-un pic de apă până ce devine lăptos. Clătește bine, apoi usucă prin tapotare.

 

Loțiunea micelară

Acest produs de curățare fără clătire (tehnic vorbind, este vorba despre o apă cu un surfactant non-spumant – gen săpun) face demachierea simplă, fără a fi necesară deplasarea la chiuvetă, și în plus se potrivește oricărui tip de piele. Și luând în considerare faptul că este foarte la modă – este produsul vedetă în farmaciile din Franța și favoritul makeup artiștilor din lumea întreagă (care vor ca machiajul să fie îndepărtat rapid și fără urme) – nu ai cum să te simți altfel decât excepțional folosind-o.

Cum o folosești? Îmbibă o dischetă demachiantă și apoi folosește-o ca pe un șervețel demachiant.

 

Buretele konjac

Este varianta modernă a burețelului exfoliator pentru față, doar că este mult mai delicat cu pielea ta. Buretele, provenit din rădăcini vegetale, are o structură cu multe fire inter-conectate, care curăță pielea și îndepărtează celulele moarte. Unii bureți sunt chiar infuzați cu un cărbune ce absoarbe grăsimea și antioxidanți precum ceaiul verde sau licopen.

Cum îl folosești? Înmoaie-l și freacă-ți fața cu el. Poți adăuga o picătură de gel de curățare, dacă vrei, dar nu este absolut necesar.  Unele sunt recomandate pentru uz zilnic, însă ar fi bine să acorzi mai multă atenție feței, decât instrucțiunilor. Fibrele naturale exfoliază tenul, dar dacă îți simți fața că strânge sau e ușor înroșită, nu folosi buretele.

 

Pudra de curățare

Enzimele pulverizate și enfolianții creează o pudră fină – una care se transformă într-un produs delicat de exfoliere, în contact cu apa. „Un produs pentru curățarea feței, sub formă de pudră, sună ciudat, însă așa am spus cu toții și la apariția șampoanelor uscate”, spune Ni’Kita Wilson, chimist cosmetic. „Deci nu e o păcăleală!”

Cum o folosești? Amestecă în palme pudră, o cantitate egală cu mărimea unui ban, cu apă, pentru a forma o pastă cremoasă (pentru exfoliere intensă) sau o spumă moale ( pentru exfoliere delicată), apoi întinde-o pe piele și clătește-te.

 

Balsamul de curățare

Formula delicată a acestuia nu numai că lasă pielea extrem de fină, dar te și obligă la relaxare. Texturile ultra-onctuoase trebuiesc aplicate prin masaj, ceea ce ajută mult la micro-circulația sângelui.

Cum îl folosești? Aplică-l prin masaj pe pielea uscată (unele au nevoie de un adaos de apă) până se transformă într-un ulei mătăsos sau lapte – este potrivit mai degrabă pentru pielea uscată. În funcție de cât de dens este balsamul, s-ar putea să fii nevoită să folosești o lavetă curată pentru a-l îndepărta de pe față. Pielea ta nu va „scârțâi” după clătire, ci va rămâne suplă și radioasă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.