Curățarea tenului: 3 reguli generale

Curățarea tenului este o misiune delicată, care trebuie abordată cu maximă seriozitate.

Ai obosit să tot auzi că secretul de bază în ritualul de frumusețe constă în curățarea tenului, adică eliminarea machiajului și impurităților. Dar ești sigură că procedezi corect? De asta depinde rezultatul final…

#1 Zi și noapte

Afară cu toxinele. Dacă la trezire te rezumi la aplicarea unei creme fără să-ți cureți în prealabil fața, îți pierzi timpul. Este esențial ca pielea să fie curățată de impurități pentru ca principiile active să poată pătrunde în profunzime.

Lenea nu este o scuză. Nu poți aștepta să-ți cureți fața abia de dimineață; trebuie neapărat s-o faci înainte să mergi la culcare, oricât de târziu ai ajuns acasă și oricât de frântă de oboseală ai fi. Peste noapte, pielea are propriul său mecanism reparator, care o ajută să se refacă după agresiunile cărora a fost supusă peste zi, iar pentru ca acest proces să se desfășoare optim, tenul trebuie să fie perfect curat.

#2 Masaj circular

Aplicare delicată. Care este cea mai bună metodă de aplicare a unui produs de curățare? Cea care implică mâinile, întrucât poți avea un control optim din punctul de vedere al presiunii. Execută mișcări circulare, fără a freca agresiv pielea.

Apă caldă, apă rece. După ce ai folosit un gel, balsam sau spumă de curățare, clătește-ți fața cu apă călduță din abundență, apoi cu apă rece, pentru a închide porii.

Cu prosopul. Formulele demachiante lăptoase trebuiesc eliminate nu cu dischete demachiante, ci cu un prosop fin, umed. Regula se aplică și în cazul uleiurilor de curățare. Singurele  produse care nu necesită clătire sunt loțiunile micelare, care și menționează acest lucru pe etichetă.

Timpul înseamnă bani. Produsele de curățare rămân foarte puțin timp pe piele, deci nu este nevoie să fie unele scumpe, precum celelalte, care nu necesită clătirea.

#3 Da, loțiune tonică!

Tușa finală. Tonerul a pierdut mult teren în ultima vreme, însă importanța sa rămâne o realitate. Pentru a beneficia de o curățare optimă, termină întotdeauna ritualul cu o loțiune tonică, acesta fiind necesară pentru a reechilibra Ph-ul pielii.

Nu amesteca. Ideal ar fi să folosești produse din aceeași gamă de curățare, nu să le amesteci (substanțele din compoziția produselor din game – sau branduri – diferite pot fi incompatibile, creând mici reacții chimice nedorite).

Aplicarea corectă. Loțiunea tonică se aplică folosind dischete demachiante, pe care le impregnezi cu formulă, pentru ca apoi să îți tapotezi tenul în întregime, fără să freci. Evită conturul ochilor, deoarece zona cu pricina este mult mai sensibilă și te poți trezi cu iritații (evită formulele pe bază de alcool).

BONUS: Un mare plus!

Ai avea nevoie de o mână de ajutor pentru curățarea pielii? Pentru că se poate și mai bine… Dispozitivele destinate curățării feței precum Foreo Luna, prevăzut cu un sistem de curățare T-Sonic îmbunătățit (față de modelele anterioare), asigură o curățare chiar mai profundă și mai eficientă a feței. Peria pentru față cu 3 zone și cu 50% mai mare, îndepărtează impuritățile care provoacă pete, dând pielii un aspect mai curat, mai luminos și mai sănătos.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.