Cum tratezi parul tocit si despicat

Când firele de păr se tocesc şi se despică, nu mai rămâne decât să te programezi la salon pentru scurtarea vârfurilor! Dar asta e doar o măsură de moment, pentru că problema tinde să reapară. Din fericire, poţi lua câteva măsuri salvatoare!

Hidratează-ţi zilnic vârfurile. Procură-ţi un balsam sau un spray hidratant fără clătire, pentru a -ţi hrăni zilnic părul. Poţi folosi şi ulei pentru păr, dar rezumă-te doar la două-trei picături cu care să-ţi masezi uşor vârfurile.

Evită coafatul la cald (fie şi cu protecţie termică). Foehnul, placa sau peria rotativă încălzesc excesiv firul de de păr şi-l usucă, făcându-l subţire şi casant. Dacă eşti nevoită să foloseşti, de exemplu, ondulatorul, lasă întotdeauna capătul şuviţei în afară, ca să nu se ardă!

Nu-ţi prinde părul strâns. Ai observat multe fire scurte şi „măcinate” la vârf. Apucă unul şi du-l spre ceafă; vei constata că ajunge până în locul unde îţi prinzi de obicei coada, cu elastice dure, care-l toacă până se rupe fir cu fir.

Evită să-ţi decolorezi părul. Decolorarea părului este un proces chimic agresiv, iar de la două-trei nuanţe încolo deja vorbim de deteriorare. Firul se subţiază, se usucă şi devine casant, iar vârfurile se despică constant. Folosirea unui ulei sau serum pentru vârfuri este obligatorie atunci când, de exemplu, ai părul „ombré” sau vopsit blond.

Sigilează vârfurile distruse. Caută un serum/tratament care nu doar tratează vârfurile despicate (şi pe cele sănătoase prevenind înmulţirea lor), ci le sigilează, stopându-le deteriorarea.

Evită frizurile în scări. Deşi acestea sunt prima opţiune propusă de stilist, atunci când ai părul tocit, tunsoarea în scări expune vâfurile la fricţiune, favorizând tocirea lor.

Tunde-ţi singură vârfurile. Cumpără-ţi o foarfecă specială pentru tuns (cea obişnuită zdrenţuieşte cuticula şi firul se despică) şi taie-ţi singură vârfurile deteriorate. Răsuceşte părul şuviţă cu şuviţă, apoi treci cu degetele peste fiecare în sensul invers creşterii; firele tocite vor ieşi din rând, iar tu le vei putea tăia fără ca frizura să fie afectată.

Regula conform căreia e bine să-ţi tunzi părul la trei luni rămâne în continuare valabilă şi e cam singura cale de a scăpa definitiv de firele tocite şi bifurcate! Însă depinde doar de tine ca acestea să fie tot mai puţine de fiecare dată!

 

7 comentarii
 1. buna parul meu e despicat de sus pana jos desi nu mam tuns de sase ani a crescut doar putin mai jos de umeri ce ar trebui sa fac nu prea as vrea sa ma tund as avea nevoie de un sfat urgent multumesc.

  1. Buna, Ioana! Din pacate, parul despicat nu poate fi „reparat”. Tratamentele pentru par pot masca temporar problema, insa nu il pot aduce intr-o stare sanatoasa. Parul tau creste, insa acest lucru nu este vizibil pentru ca, fiind deteriorat, firele de par se rup – de aceea, lungimea pare sa ramana aceeasi. Iti pot recomanda o masca foarte eficienta din ulei de masline + ulei de cocos + miere de albine, care ar putea ajuta cat de cat parul, insa iti recomand sa iti faci curaj si sa il tunzi, pentru a-i permite sa se regenereze.

    1. Buna, Elena! Iti recomand sa investesti timp si rabdare in sanatatea parului. Fa-ti niste analize de sange pentru a afla daca ai deficiente de vitamine, asigura-te ca ai o alimentatie sanatoasa, fa tot posibilul sa scapi de stres, incearca sa iti lasi parul cat mai natural (fara a folosi uscatorul de par, placa sau ondulatorul, fara a-l vopsi, tapa etc). Sanatatea parului incepe intotdeuna din interior.

     1. Buna seara !REGRET CA M AM TUNS IN SCARI ,Mai exact că mi am filat parul,înainte aveam un par foarte des și niște codițe foarte groase .Ce sa fac că părul să redevină des?In cat timp va fi la fel ?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.