Cum tratezi parul tocit si despicat

By  | 

Când firele de păr se tocesc şi se despică, nu mai rămâne decât să te programezi la salon pentru scurtarea vârfurilor! Dar asta e doar o măsură de moment, pentru că problema tinde să reapară. Din fericire, poţi lua câteva măsuri salvatoare!

Hidratează-ţi zilnic vârfurile. Procură-ţi un balsam sau un spray hidratant fără clătire, pentru a -ţi hrăni zilnic părul. Poţi folosi şi ulei pentru păr, dar rezumă-te doar la două-trei picături cu care să-ţi masezi uşor vârfurile.

Evită coafatul la cald (fie şi cu protecţie termică). Foehnul, placa sau peria rotativă încălzesc excesiv firul de de păr şi-l usucă, făcându-l subţire şi casant. Dacă eşti nevoită să foloseşti, de exemplu, ondulatorul, lasă întotdeauna capătul şuviţei în afară, ca să nu se ardă!

Nu-ţi prinde părul strâns. Ai observat multe fire scurte şi „măcinate” la vârf. Apucă unul şi du-l spre ceafă; vei constata că ajunge până în locul unde îţi prinzi de obicei coada, cu elastice dure, care-l toacă până se rupe fir cu fir.

Evită să-ţi decolorezi părul. Decolorarea părului este un proces chimic agresiv, iar de la două-trei nuanţe încolo deja vorbim de deteriorare. Firul se subţiază, se usucă şi devine casant, iar vârfurile se despică constant. Folosirea unui ulei sau serum pentru vârfuri este obligatorie atunci când, de exemplu, ai părul „ombré” sau vopsit blond.

Sigilează vârfurile distruse. Caută un serum/tratament care nu doar tratează vârfurile despicate (şi pe cele sănătoase prevenind înmulţirea lor), ci le sigilează, stopându-le deteriorarea.

Evită frizurile în scări. Deşi acestea sunt prima opţiune propusă de stilist, atunci când ai părul tocit, tunsoarea în scări expune vâfurile la fricţiune, favorizând tocirea lor.

Tunde-ţi singură vârfurile. Cumpără-ţi o foarfecă specială pentru tuns (cea obişnuită zdrenţuieşte cuticula şi firul se despică) şi taie-ţi singură vârfurile deteriorate. Răsuceşte părul şuviţă cu şuviţă, apoi treci cu degetele peste fiecare în sensul invers creşterii; firele tocite vor ieşi din rând, iar tu le vei putea tăia fără ca frizura să fie afectată.

Regula conform căreia e bine să-ţi tunzi părul la trei luni rămâne în continuare valabilă şi e cam singura cale de a scăpa definitiv de firele tocite şi bifurcate! Însă depinde doar de tine ca acestea să fie tot mai puţine de fiecare dată!

 

Comments

comments

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *