Cum te coafezi acasa fara sa-ti distrugi parul

Se intampla sa nu poti mereu sa mergi la coafor. Dar cum te coafezi acasa fara a-ti deteriora podoaba capilară?

Practici coafatul cu protecție? Ar trebui s-o faci. La temperaturi înalte, căldura transformă umiditatea părului în abur, favorizând apariția crăpăturilor de suprafață, putând dăuna texturii părului, de fapt, alterându-i definitiv aspectul, explică chimistul Erica Douglas, fondatoarea Sister Scientist. Produsele de protecție formează o barieră ce reduce viteza cu care căldura penetrează și cantitatea de abur produsă.

Cea mai bună alegere pentru tine. Ai părul bucle? Încearcă un spray – e mai ușor de distribuit uniform peste păr. Dacă părul tău este creț sau aspru, îți este mai utilă o cremă, pentru a hidrata și prezerva umiditatea. Iar dacă ai părul fin, poți folosi un serum fără silicon, care să nu încarce părul.Aplică-l ca un profesionistAplică produsele de  protecție pe păr șuviță cu șuvită, înainte să te usuci cu foehnul și încă o dată înainte să folosești placa pentru întins sau ondulatorul. „Dublând aplicarea formulei vei beneficia de suficientă protecție, sporindu-i strălucirea și îmbunătățindu-i textura,” spune Douglas.

Foto: Imaxtree

Cum te coafezi acasa cu aparatele pe baza de caldura?

  1. Dă mai încet. Multe aparate de coafat ajung la 200 de grade, dar nu e niciodată nevoie să folosești o asemenea temperatură. „Începe cu temperaturi joase și reglează pe parcurs,” recomandă Danielle Allyson, expert stylist în cadrul Butterfy Salon din New York.
  2. Respectă regula de 3 cm. Concentrând toată căldura uscătorului direct pe păr nu face decât să-l prăjească, spune Allyson. Încearcă să ții foehnul la minim 2-3 cm distanță de păr.
  3. Nu folosi placa/ondulatorul pe părul ud. Atunci când părul e îmbibat cu apă, fierbe! Iar asta duce la vârfuri despicate și o textură aspră, arată Dottie Shannon, stylist la Cutler Salon, New York.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.