Cum se schimbă pielea ta după 30 de ani?

După vârsta de 30 de ani, pielea ta trece prin niște schimbări importante. Iată care sunt acestea și cum ar trebui să o îngrijești pentru a-i menține sănătatea și frumusețea.

Cum se schimbă pielea ta după 30 de ani?

Poate apărea acnee



Din cauza schimbărilor hormonale care au loc în această perioadă, multe femei se pot confrunta cu acnee. Fă tot posibilul să îți cureți cu grijă tenul și gâtul atât dimineața, cât și seara, să te fardezi mai rar și să folosești produse cu retinoizi.

Citește și: 11 trucuri de frumusețe de la bunica

Porii se măresc

Pielea își pierde elasticitatea odată cu trecerea anilor, iar acest lucru duce la mărirea porilor. Și de această dată este importantă curățarea tenului. Îți recomandăm să folosești și apă micelară, un produs delicat cu pielea și foarte eficient în curățarea acesteia.

Apar ridurile fine, mai ales în jurul ochilor

Ochii sunt prima zonă a feței care îmbătrânește, pentru că pielea este mai subțire aici. În plus, ne frecăm cu mâna la ochi, râdem și facem numeroase mișcări cu ochii. Folosește creme anti-rid pentru a încetini procesul.

Apar primele semne provocate de expunerea la soare

Efectele razelor UV apar în timp, de aceea nu le aveai până la 30 de ani. Acum, poți observa îmbătrânirea prematură, mărirea porilor și hiperpigmentarea pielii. Evită cât mai mult soarele și folosește produse cu un SPF ridicat.

Citește și: Mituri despre protecția solară și adevărul din spatele lor 

Pielea nu mai este atât de bine hidratată

Îmbătrânirea cauzează scăderea cantității de acid hialuronic prezentă în organism, iar acesta este obligatoriu pentru hidratarea. Îți recomandăm să investești în produse care să conțină acid hialuronic și să nu sari niciodată peste aplicarea cremei de față.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.