Cum se realizeaza machiajul ombre pe buze

După ce am vorbit despre părul ombre şi despre manichiura ombre a venit vremea să aducem în discuţie şi machiajul ombre pe buze. Din fericire tehnica de machiaj ombre este foarte permisivă şi lasă loc mult imaginaţiei sau improvizaţiei. Paşii sunt simpli, întotdeauna aceiaşi, iar alegerea culorilor pe care ai de gând să le foloseşti este strict la latitudinea ta.

Cum se realizeză machiajul buzelor ombre

(contur în nuanţă închisă şi centrul în nuanţă deschisă)

Pasul 1. După ce te asiguri că ai buzele exfoliate şi hidratate corespunzător, acoperă-ţi buzele cu fondul de ten pe care l-ai folosit pe faţă. Acest pas este necesar deoarece ajută culorile să nu ”migreze” mai mult decât vrei tu.

Pasul 2. Alege un lip liner de calitate într-o nuanţă cât mai asemănătoare cu nuanţa rujului pe care îl vei folosi în exterior (nuanţa închisă). Ai grijă să îţi conturezi buzele cât mai simetric, fix pe conturul natural.

Pasul 3. Cu o pensulă aplică rujul în nuanţa închisă de-a lungul conturului realizat cu lip liner-ul şi acoperă integral colţurile buzelor.

Pasul 4. Aplică cu pensula culoarea din interiorul buzelor (deschisă)  şi apoi presează buzele ca într-un pupic imaginar pentru a amesteca cele 2 nuanţe de culoare.

O altă posibilitate de a realiza acest machiaj ombre pe buze este să foloseşti pentru a-ţi contura buzele un creion dermatograf negru peste care aplici un ruj roşu sau burgundy. Pentru un aspect finisat poţi să adaugi şi un strat de gloss.

Un alt truc pentru a realiza un machiaj ombre pe buze mai discret este de de a aplica, după ce ţi-ai colorat buzele cu ruj, un strat de fard bleumarin pe colţurile buzelor. Efectul va fi discret dar impresionant.

Machiajul ombre nu este deloct strict. Combinaţiile de culori sunt nelimitate, în funcţie de preferinţele tale. Astfel, poţi să ai buze ombre şi în alte combinaţii: centrul buzelor culoare închisă, conturul culoare deschisă; buza de sus culoare închisă, buza de jos culoare deschisă; culoare doar în interiorul buzelor (efect pătat) sau chiar o combinaţie de culori color block: roşu intens la exterior şi fucsia în interior.

Iată şi un tutorial video pentru machiajul ombre al buzelor. Ce părere ai, vei adopta şi tu acest trend cool?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.