Cum se face demachierea corectă a tenului

Îngrijirea pielii implică și demachierea sa, realizată cu produsele potrivite și folosind tehnicile corecte. Pentru a avea un ten sănătos și frumos, îți explicăm tot ce trebuie să știi despre demachiere, de la momentul din zi când se realizează aceasta până la mișcările pe care trebuie să le faci.

Când se realizează demachierea?

Este recomandat să te demachiezi cât de repede poți, pentru ca pielea să fie lăsată liberă cât mai mult timp, astfel încât să poată respira. Cel mai bine este să o faci imediat cum ajungi acasă, dar este în regulă și înainte de culcare; niciodată nu dormi machiată, oricât de obosită ai fi.Ce produse trebuie să folosesc pentru demachiere?

  • În funcție de tipul machiajului

Machiaj discret

Un gel spumant de curățare este suficient. Acesta înmoaie machiajul și îți permite să îl îndepărtezi cu ușurință.

Machiaj moderat

Este recomandat un lapte demachiant, care curăță și hrănește pielea în același timp.

Machiaj intens

Să te demachiezi poate fi o adevărată provocare, dacă nu alegi produsele potrivite. Frecarea excesivă a pielii poate provoca iritații, mai ales în cazul unui ten sensibil. Îți recomandăm un demachiant pe bază de ulei.

  • În funcție de tipul tenului

Dacă ai tenul uscat sau sensibil, evită produsele care conțin parfum sau acizi. Alege laptele demachiant sau pe cel pe bază de ulei.

Dacă ai tenul normal, poți folosi orice demachiant dorești, dar ține cont de tipul machiajului.

Dacă ai tenul gras, spuma demachiantă este ideală.

De asemenea, după demachiere ar trebui să cureți pielea și cu o loțiune micelară, care este potrivită pentru orice tip de ten.

Demachierea corectă – etape

Ar trebui să începi cu demachierea ochilor, urmată de cea a buzelor, a mandibulei și a bărbiei. Apoi, demachiază obrajii, nasul și fruntea. La final, curăță bine gâtul și decolteul.

Mișcările corecte pentru demachierea tenului

Demachierea se face cu răbdare, delicat. Așa cum am spus și mai sus, frecarea pielii poate provoca iritații, deci folosește mișcări ușoare. În ceea ce privește zona ochilor, ar trebui să ai mai multă grijă; nu apăsa prea tare și nu trage niciodată de piele.

Schimbă discheta demachiantă atunci când s-a murdărit și repetă procesul până când pe dischetă nu mai rămân urme de fard.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.