Cum scapi de punctele negre. Sfaturi de la dermatolog

Punctele negre pot fi foarte enervante, mai ales dacă pare că niciodată nu reușești să scapi de ele. COSMO a discutat despre această problemă cu un dermatolog, care ne-a oferit sfaturi prețioase.

Dr. Anjali Mahto de la Clinica Cadogan din Londra ne explică în primul rând de ce apar punctele negre:

„Cu toții avem pori, iar când aceștia sunt blocați de murdărie, sebum sau celule de piele moarte, atunci apar punctele negre. Motivul pentru care sunt negre este că sebumul din ele oxidează.”

Diferența dintre punctele negre și coșuri este că la punctele negre porii rămân deschiși. La coșuri, în schimb, ei sunt astupați și se inflamează.

Citește și: Remedii naturale impotriva punctelor negre 

Primul sfat pe care doctorul Mahto ni-l dă este să observăm că problema se repetă. Poți scăpa de punctele negre foarte repede, dar problema este excesul de sebum care reapare – și care ajută la formarea de noi puncte negre în 20-40 de zile.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a scăpa de puncte negre este să folosești un produs exfoliant. Acesta curăță bine pielea de murdărie, urme de machiaj și sebum. Ai grijă, nu trebuie să te exfoliezi prea mult sau mai des, pentru că pielea se va usca și irita. Este suficient să te exfoliezi o dată pe săptămână.

Doctorul Mahto recomandă să folosim măști din argilă. „Sunt super eficiente pentru a curăța pielea și pentru a reduce producția de sebum”, spune ea. Exfoliază-te înainte de a aplica masca, pentru ca aceasta să poată penetra pielea.

Dacă nu reușești să scapi de punctele negre astfel, fă o vizită cosmeticienei. Aceasta îți va deschide porii cu abur și va scoate cu mai mult succes punctele negre. Nu ar trebui să faci asta acasă, pentru că îți poți irita pielea.

Citește și: Produsul minune al lunii: pudra de argilă

Folosește un produs cu retinol. Acestea sunt ideale pentru persoanele care au predispoziție la puncte negre, pentru că au un conținut mare de vitamina A, care accelerează exfolierea. Totuși, trebuie să ai răbdare, pentru că au nevoie de 12 săptămâni pentru a-și face efectul.

Nu în ultimul rând, ai grijă ce produse de machiaj folosești. Dr. Mahto recomandă alegerea unui fond de ten light sau a unei BB cream, pentru a nu astupa porii.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Victoria Jowett)

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.