Cum scapi de petele pigmentare in mod natural?

Atunci când observi că există diferenţe de nuanţe pe pielea ta este posibil să suferi de hipopigmentare sau hiperpigmentare. Te invităm să descoperi ce înseamnă acest lucru şi ce este de făcut.

Tipuri de pete

Pigmentarea poate fi de două feluri – hipopigmetare şi hiperpigmentare. Hipopigmentarea este caracterizată de porţiuni ale pielii care devin mai deschise la culoare comparativ cu restul pielii ce le înconjoară, pe când hiperpigmentarea este exact opusul: ai pete de o culoare mai închisă comparativ cu restul pielii, lucru cauzat de supra-producţia de melanină. Petele pigmentare pot apărea pe pielea oricui şi nu sunt limitate de sexul unei persoane, de vârstă sau de apartenenţa la o rasă.Cauze

Pigmentarea este o problemă de natură genetică, dar poate apărea şi după expuneri îndelungate la soare, stres, schimbările hormonale din timpul unei sarcini sau după administrarea de pilule anticoncepţionalte. Petele pigmentare mai apar şi la menopauză, la persoanele rezistente la insulină sau în urma unui tratament agresiv al pielii. De asemenea, şi tatuajele pot cauza apariţia acestor pete pe piele.

Unele persoane suferă de hiperpigmentare post-inflamatorie, mai ales după o problemă gravă cu acneea. Având în vedere că tenul este expus la factori care îl distrug (mai ales când ne expunem pielea la soare în la ore nepotrivite), hiperpigmentarea nu este specifică zonei feţei, ci poate apărea pe orice parte a corpului. Poate fi o problemă jenantă uneori, deşi în majoritatea cazurilor este inofensivă. Cu toate acestea, dacă devine o problemă serioasă, trebuie să consulţi un dermatolog cât de repede posibil. Există tratamente cum ar fi creme speciale sau trtamente cu laser, preferatele majorităţii, deoarece rezolvă problema mult mai repede. Dar dacă doreşti să tratezi petele pigmentare în mod natural, fără să apelezi la chimicale, poţi încerca remediile de mai jos.

Remedii naturale

  • Unul din cele mai simple remedii presupune aplicarea unei creme făcute din lapte şi miere pe zonele afectate ale pielii. Laptele conţine acid lactic şi va coji pielea afectată după o perioadă de timp, lăsând în urmă o piele frumoasă şi sănătoasă. Acest remediu face minuni în cazul hiperpigmentării.
  • Sucul de roşii, combinat cu castraveţi şi cartofi este un alt remediu natural pentru pielea pigmentată. Este potrivit pentru orice tip de piele şi va deschide nuanţa sa. Pentru rezultate similare, poţi amesteca suc de lime cu miere.
  • Decojeşte un avocado, pisează-l şi aplică pulpa pisată direct pe pielea pigmentată.
  • Vitamina E este necesară în dieta fiecărei persoane şi este cunoscută ca fiind o vitamină pentru piele. Masând ulei de vitamina E pe pielea pigmentată, vei avea grijă ca această piele mai sensibilă să primească şi ea atenţia de care are nevoie.
  • Poţi încerca diverse reţete pentru măşti faciale. Amestecă fulgi de ovăz cu lapte şi miere şi aplică produsul pe ten. Dacă ai pudră de coajă de portocală, amestec-o cu lapte nepasteurizat şi cu miere. Aplică acest amestec pe pielea afectată şi lasă să acţioneze 30 de minute înainte de clătire. Mai poţi amesteca lapte cu frunze de mentă pentru acelaşi rezultat.
  • Pentru probleme ale pielii, mai poţi încerca aloe vera, ulei de măsline sau ulei de migdale.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.