Cum scapi de cicatricile cauzate de acnee?

By  | 

Nimeni nu se bucură atunci când are coșuri, iar cicatricile lăsate de acestea sunt chiar mai groaznice. Unele dintre aceste semne post-coșuri pot dispărea de la sine cu timpul, iar răbdarea este cheia succesului. Pentru a accelera procesul, încearcă aceste trucuri și sfaturi foarte utile:

Folosește întotdeauna produse cu protecție solară

Fie că vorbim de crema de față sau de fond de ten, toate trebuie să aibă SPF de cel puțin 15. De asemenea, evită să stai prea mult timp în soare, pentru că pielea se va vindeca mai greu. Razele UV stimulează producția de pigmenți, ceea ce face urmele de pe chipul tău să se vadă și mai tare.

Citește și: Cele mai eficiente ingrediente anti-acnee 

Exfoliază-te cu AHA și BHA

AHA înseamna afla alpha hydroxy acid, iar BHA beta hydroxy acid. Primul se găsește în special în produsele anti-îmbătrânire, iar cel de-al doilea are efect anti-bacterial și anti-inflamator. Caută exfoliante care conțin aceste ingrediente.

Folosește produse cu vitamina C

Acest ingredient luptă împotriva inflamării pielii și stimulează dispariția petelor de pe piele.

Repară-ți tenul cu uleiuri

Poți investi în diferite uleiuri pentru ten, dar îți recomandăm să apelezi la cele naturale. Cele mai la îndemână sunt uleiul de măsline și cel de cocos, pe care le poți folosi atât pentru demachiere, cât și pentru hidratare.

Citește și: Uleiul de cocos- elixirul frumuseții 

Apelează la tratamente profesioniste

Un astfel de tratament nu este atât de costisitor precum crezi, în special dacă iei în considerare beneficiile pe care ți le aduce. Fă-ți temele înainte: caută recomandări pe internet, verifică review-urile de pe paginile de Facebook ale clinicilor care ți-au atras atenția etc.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autori: Victoria Jowett și Bridget March)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *